Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Avertizări COD GALBEN de vreme severă imediată pentru mai multe zone ale ţării

Avertizări COD GALBEN de vreme severă imediată pentru mai multe zone ale ţării
Comentează 0

ANM a emis o atenţionare meteo cod galben de ploi însemnate cantitativ, vânt şi răcire accentuată, precum şi de lapoviţă, ninsori şi viscol, valabilă în intervalul 17 martie, ora 14.00 – 18 martie, ora 08.00, pentru Maramureș, Crișana, Banat, vestul Transilvaniei şi zona Carpaților Occidentali.

Începând din după-amiaza zilei de sâmbătă, 17 martie, aria ploilor va cuprinde vestul și nord-vestul țării, precum și zonele montane aferente și se vor cumula cantităţi de apă local de peste 20...25 l/mp şi izolat 40...50 l/mp. În a doua parte a nopții de sâmbătă spre duminică, în nord-vestul țării vor fi precipitații mixte și condiții de polei. Vântul va sufla moderat, temporar cu intensificări în general de 50...55 km/h.

Vântul va avea intensificări și în celelalte regiuni, cu viteze mai mari, ce vor atinge 55...65 km/h, în cursul nopții în regiunile sud-estice; la munte, în special pe crestele Carpaților Meridionali, vântul va sufla tare, cu rafale de peste 80...90 km/h.

Totodată, ANM a emis o altă atenţionare cod galben de precipitații moderate cantitativ sub formă de lapoviță și ninsoare, cu depunere de strat de zăpadă, precum şi intensificări ale vântului, valabilă în intervalul 17 martie, ora 18.00 – 18 martie, ora 08.00. Zone afectate sunt: jumătatea de nord a Moldovei și zona Carpaților Orientali.

În jumătatea de nord a Moldovei, precum și în zona Carpaților Orientali vor fi precipitații la început mixte, ce vor favoriza local depuneri de polei, apoi sub formă de ninsoare. Local se va depune strat de zăpadă. Vântul va prezenta intensificări, cu viteze de 50...55 km/h, iar la munte peste 70 km/h viscolind temporar ninsoarea.

sursa: romaniatv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite