Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Avertizare meteo: cod PORTOCALIU de ninsori și VISCOL - rafale de până la 110 km/h

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteo cod portocaliu de ninsori abundente și viscol. 

Avertizare meteo: cod PORTOCALIU de ninsori și VISCOL - rafale de până la 110 km/h
Comentează 0

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ - COD GALBEN

Interval de valabilitate: 16 martie, ora 10:00 - 18 martie, ora 06:00
Fenomene și zone vizate: conform textului şi hărţii;

În intervalul menționat, vor fi precipitaţii în majoritatea zonelor, iar în regiunile din sudul, estul şi centrul ţării, precum și zonele montane şi submontane se vor cumula cantități de apă local de 25…35 l/mp și pe spaţii mai mici, îndeosebi în jumătatea de est a Munteniei, 40…70 l/mp. Vor fi mai ales ploi, dar treptat în Transilvania și local în Maramureș, iar începând din noaptea de marți spre miercuri    (16 /17 martie) și în vestul şi nordul Moldovei vor predomina ninsorile.

  
În toată zona montană și local în Transilvania şi zona subcarpatică din Moldova stratul de zăpadă nou depus va fi consistent.
      
La munte, la peste 1500 m altitudine, temporar vântul va sufla tare, cu rafale de 70…90 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii, iar intensificări de până la 55...65 km/h vor fi şi în sudul Banatului şi al Olteniei şi local în Moldova şi estul Munteniei.

 

Intensificări ale vântului vor fi pe arii mai restrânse şi cu viteze mai mici şi în restul teritoriului.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 16 martie, ora 14:00 - 17 martie, ora 23:00
Fenomene vizate și zone afectate: intensificări susținute ale vântului, ninsori abundente și viscol puternic în zona Carpaților Meridionali și de Curbură

În zona Carpaților Meridionali și de Curbură va ninge abundent, iar vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de peste 90...110 km/h, în special la altitudini de peste 1500 m, unde va fi viscol puternic, zăpada troienită, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Imagine

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 15 martie, ora 14:00 - 17 martie, ora 20:00
Fenomene și zone vizate: ninsori și strat consistent de zăpadă la munte și în Transilvania; viscol la altitudini de peste 1500 m; ploi și ninsori abundente în Moldova; local ploi însemnate cantitativ în Oltenia, Muntenia și Dobrogea;

În intervalul menționat, temporar vor fi precipitații în toate regiunile, local însemnate cantitativ în sud, est, centru și la munte. Se vor acumula cantități de apă de peste 25…30 l/mp și, pe arii restrânse, 40…60 l/mp. Vor fi ploi (mai ales averse cu descărcări electrice, luni după-amiază, în sud-est), ce se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, luni spre marți (15/16 martie), în toată zona de munte și în Transilvania, unde stratul de zăpadă nou depus va fi consistent. În Moldova, la început vor fi ploi abundente, iar începând de marți (16 martie) vor predomina ninsorile, însemnate cantitativ îndeosebi în zona deluroasă.
            
La munte, la peste 1500 m, vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55…75 km/h, iar  începând de marți (16 martie), în special în Carpații Meridionali, rafalele vor depăși 80…90 km/h, viscolind ninsoarea.

Intensificări ale vântului se vor semnala, local și temporar și în Transilvania și Moldova,  dar la intensități mai reduse.

Imagine

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite