Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Autoritățile locale vor să reabiliteze canalizarea pluvială din Zona 300; vezi ce lucrări urmează să se facă

Unul dintre punctele aflate pe ordinea de zi a ședinței maraton de joi a Consiliului Local Municipal are ca obiect aprobarea documentației tehnico-economice și a indicatorilor tehnico – economici ai obiectivului de investiție Actualizare SF- Reabilitarea sistemului de canalizare pluvială Micalaca 300- SP 5.

Autoritățile locale vor să reabiliteze canalizarea pluvială din Zona 300; vezi ce lucrări urmează să se facă
Comentează 0

În art. 1 al proiectului se arată că: „Se aprobă Documentația Actualizare SF a obiectivului de investiție –  «Reabilitarea sistemului de canalizare pluvială Micălaca 300 SP 5», Scenariul 1, cu caracteristicile și indicatorii tehnico – economici, conform anexelor 1 și 2, care fac parte integrantă din prezenta hotărâre”, în timp ce la art.2 se menționează faptul că finanţarea obiectivului de investiţie se asigură din fonduri ale bugetului general şi alte surse atrase în condiţiile legii.

De menționat că valoarea investiției care urmează să fie realizată se ridică la  4.131.106,05 lei (inclusiv TVA). Astfel, pe B-dul Nicolae Titulescu urmează să se reabiliteze 631 metri liniari de canalizare pluvială, pe strada Cetinei, 491 metri liniari, urmând a fi reabilitată și stația de pompare SP5.                                                                  

„Necesitatea și oportunitatea lucrării de reabilitare a sistemului de canalizare pluvială existent rezultă din vulnerabilitatea la ploi torențiale a zonei Micălaca 300, cauzată fie de diametrele colectoarelor existente, fie de lipsa acestora pe traseul cuprins între pasajul de pe str. Voinicilor și pasajul rutier existent pe B-dul N. Titulescu.

De asemenea, cotele terenului din zona menționată, cu minim în dreptul societății GEMI CENTER, duc la acumularea apei pluviale și stagnarea ei pe partea carosabilă. Prin urmare, circulația se desfășoară greu, ceea ce produce disconfort și lipsă de siguranță locuitorilor din zonă și celor  aflați în tranzit.

În plus, există probleme în funcționarea colectorului existent pe str. Cetinei și în continuare pe str. N. Titulescu și str. Dr. Cornel Radu, ceea ce necesită intervenții destul de dese ale operatorului local pentru decolmatare.

O altă problemă majoră se referă la funcționarea stației de pompare existente SP5, datorită faptului că pompele care operează în prezent sunt uzate fizic, moral și mari consumatoare de energie, necesitând înlocuirea cu agregate de pompare performante”, se arată în referatul de aprobare semnat de primarul Călin Bibarț.

 

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite