Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Aurel Ardelean a fost înmormântat la POMENIREA

Aurel Ardelean a fost înmormântat la POMENIREA
Comentează 0

În după-amiaza zilei de sâmbătă, 29 decembrie, în jurul orei 13,00, în Campusul Universitar din Cartierul Confecții, în prezența membrilor familiei, a politicienilor locali, a cadrelor Universității de Vest ”Vasile Goldiș”, a unui numeros public, un impresinant sobor de preoți a oficiat slujba de înmormânare a prof. univ. dr. Aurel Ardelean, fondatorul universității private arădene. 

Apoi, întregul cortegiu funerar s-a deplasat la Cimitirul Pomenirea unde, după ce s-au rostit rugăciunile cuvenite și soldații Batalionului Arad au tras mai multe salve în onoarea decedatului, sicriul cu rămășițele pământești ale profesorului Aurel Ardelean a fost depus (temporar) într-o criptă a cavoului familiei Arghezi, deasupra de cea a lui Baruțu Tudor Arghezi. 

Și dacă tot suntem în căutarea sensului pierdut, cum stă bine fiilor secolului XXI, iată ce simbol superb ne regizează viața, în care un poet, ce a beneficiat de cunoscuta generozitate a profesorului Aurel Ardelean, îi întoarce dincolo de timp gestul, găzduindu-l la rândul lui, fie și pentru numai o bucată de vreme. Dar ce mai contează acolo vremea, când socotelile se măsoară la scara eternității?!

 

Vasile de Zărand

 

 

 

 

.

Galerie foto (150)


Scrie un comentariu

trimite