Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Aur pentru echipa României, din care au făcut parte şi trei componente de la CSM Arad, la Campionatele Europene de Gimnastică Aerobică (FOTO)

În Antalya au avut loc, între 17 şi 19 noiembrie, Campionatele Europene de Gimnastică Aerobică la care România a participat cu un lot format din 23 de sportivi, dintre care trei de la CSM Arad: Maia Balogh, Melissa Fărcuța și Alexandru Berbece. Cu aceștia în componență, sâmbătă reprezentativa țării noastre a câștigat medalia de aur în competiția rezervată juniorilor, cu un total de 14 puncte acumulate, devansând Finlanda și Spania.

Aur pentru echipa României, din care au făcut parte şi trei componente de la CSM Arad, la Campionatele Europene de Gimnastică Aerobică (FOTO)
Comentează 0

Prestația excelentă a sportivilor arădeni a continuat și duminică. Astfel Melissa Fărcuța a devenit triplă campioană europeană la junioare în probele de trio (alături de Raisa Alexe și Emma Rotaru), grup (împreună cu Alexandra Andrei, Raisa Alexe, Emma Rotaru și Maria Vrâncianu Panciu) și aerobic dance (alături de Alexandra Voicu, Maria Vrâncianu Panciu, Isabel Colioglu, Maria Dragomir, Bianca Cimpan, Alexandra Andrei și Maia Balogh, aceasta din urmă de asemenea componentă a clubului arădean). Alexandru Berbece s-a calificat și el în două finale, la perechi și individual masculin.

Sportivii de la CSM Arad sunt pregătiți de Eliza Fărcuța (chiar mama cvadruplei laureate continentale) și Alexandra Cicirean. Eliza Fărcuța a declarat pentru site-ul oficial al clubului arădean următoarele: „A fost o muncă titanică, cu multe sacrificii pentru acești sportivi care au obținut aceste rezultate extraordinare. Dorința lor de a excela și de a deveni campioni europeni a devenit realitate! Antrenoarele lotului național de juniori sunt Cristiana Spînu și Mariana Mezei! Felicitări tuturor sportivilor și antrenorilor care au contribuit la obținerea acestor rezultate, dar și părinților care au sprijinit și au susținut sportivii la acest Campionat European”.

O altă performanță a sportului arădean a fost realizată în competiția seniorilor, unde Darius Branda și Vlăduț Popa de la CS Universitatea, au făcut parte din echipa României care a obținut medalia de argint pe echipe, cu 22 de puncte, clasându-se în spatele Italiei și înaintea Ungariei.

România s-a întors de la competiție cu un total de 4 medalii de aur, 3 de argint și una de bronz.

Sursa foto: Facebook Fărcuţa Cristian Paul

Galerie foto (8)


Scrie un comentariu

trimite