Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Au început Zilele Culturii Austriece la Arad (FOTO)

Au început Zilele Culturii Austriece la Arad (FOTO)
Comentează 0

Consiliul Judetean Arad prin Centrul Cultural Judetean Arad, Asociaţia culturală "Musikforum Europa" si Ambasada Austriei, prin forumul cultural austriac, organizează în perioada 14 – 15 noiembrie la a IV- a ediţie a ZILELOR CULTURII AUSTRIECE LA ARAD.

Deschiderea oficială a avut loc marți, 14 noiembrie, ora 16.00, în sala "Regele Ferdinand" a Primăriei Municipiului Arad. Anul acesta este omagiată personalitatea Mariei Tereza, de la a cărei naştere se împlinesc 300 de ani. La fel ca şi în anii trecuţi, Zilele Culturii Austriece la Arad aduc în faţa publicului arădean personalităţi marcante ale vieţii culturale din Austria şi din România. În prima zi asistența s-a bucurat de prezenţa domnului prof. univ. dr. Victor Neumann, care a suţinut o conferinţă cu titlul "Aufklaerung-ul Mariei Theresia şi Banatul Imperial" şi a domnului prof. univ. dr. Dorel Sinaci, care a susţinut o conferinţă cu titlul "Moştenirea tereziană în judeţul Arad". Prima zi s-a încheiat cu un concert cameral susţinut de Trio Koehne din Austria.

În program: Franz Schubert Trio în Sib major, D 581 Arthur Rubinstein “Melody” Opus 3 No.1. Scott Joplin “Bethena”. Vals de concert Scott Joplin: 2 Ragtimes Edward Elgar “Salut d’amour” Beethoven Serenada Nr. 1, op. 8

Miercuri, 15 noiembrie, acțiunile se vor muta la Muzeul de Artă Arad, Sala Ovidiu Maitec:

17.00 – Vernisajul expoziției „Cetatea Aradului“

17.30 – Concert cameral – Koehne Quartett (Viena)

Galerie foto (48)


Scrie un comentariu

trimite