Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Au început interviurile pentru şefia DNA. Cine îi va lua locul lui Kovesi?

Au început interviurile la Ministrul Justiției cu cei patru candidaţi pentru șefia Direcției Naționale Anticorupție. Tudorel Toader își va anunța concluziile vineri, apoi va înainta o propunere Consiliului Superior al Magistraturii, pentru avizul consultativ. Președintele Klaus Iohannis va avea ultimul cuvânt.

Au început interviurile pentru şefia DNA. Cine îi va lua locul lui Kovesi?
Comentează 0

Pentru postul lăsat liber de Laura Codruța Kovesi sunt patru candidați. Trei dintre ei fac parte chiar din structura DNA. Cel de-al patrulea vine de la Parchetul General.

Primul procuror care și-a depus candidatura este Florentina Mirică. Mirică este cunoscută ca fiind o apropiată a fostei şefe a Direcţiei, Laura Codruţa Kovesi. De altfel, Kovesi a mers de mai multe ori la sediul CSM, pentru a o susţine pe Mirică în acţiunea disciplinară.

Florentina Mirică a răspuns întrebărilor presei la sosirea la Ministerul Justitiei:

"Sper ca experienţa şi proiectul managerial să fie de succes pentru această instituţie, care trebuie să-şi îndeplinească în continuare atribuţiile legale. Ştim cu toţii că fenomenul corupţiei nu s-a diminuat, el este unul generalizat. De la mica corupţie, acea ciocolată dată la ghişeu, înscrierea copiilor la grădiniţă, obţinerea examenului de licenţă până la vestitul procent de 10 % din valoarea contractelor, acesta este motivul pentru care DNA trebuie să-şi exercite atribuţiile legale", a declarat Mirică la sosirea la interviu.

Întrebată despre faptul că este considerată o apropiată a Laurei Conduţei Kovesi, candidata la şefia DNA a răspuns: "nu este un argument legal şi sper sa nu conteze".

Citeste mai mult pe realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite