Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Au fost stabilite locurile unde se pot vinde flori în Duminica Tomii și de Ziua Morților

Reprezentanții Primăriei anunță că au fost stabilite locurile unde este permis comerțul ambulant cu flori în Duminica Tomii (a doua duminică după Paşti) şi de Ziua Morţilor.

Au fost stabilite locurile unde se pot vinde flori în Duminica Tomii și de Ziua Morților
Comentează 0

Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei, acestea sunt:

1. Cimitir Eternitatea (str. Poetului nr. 2-4)

-  poarta I (str. Poetului intersectia cu str. Câmpul Liniştii):  șase locuri

-  poarta II: patru locuri

2. Cimitir Pomenirea (Calea Bodrogului nr. 1)

-   poarta – 15 locuri

3. Cimitir cartier Grădiște (Calea Zimandului)

- poarta I:   cinci locuri

- poarta II:  cinci locuri

4. Cimitir cartier Gai (str. Toth Arpad)

 - poartă: trei locuri

5. Cimitir cartier Bujac  (str. Dimitrie Ţichindeal)

 - poarta I:   trei locuri

-  poarta II:  trei locuri

6. Cimitir cartier Micălaca (str. Mioriței)

- poarta I:   patru locuri

- poarta II: patru locuri

7. Cimitir cartier Aradul Nou (str. Merişor)

- poarta: trei locuri

8. Cimitir cartier Sânnicolau Mic (str. Ioan Fătu nr. 76)

- poarta: trei locuri

Primul venit, primul servit, dar prioritate au producătorii din județ

De menționat  că suprafaţa atribuită pentru un loc de vânzare este de un metru pătrat, iar fiecare comerciant poate ocupa un singur amplasament. „Locurile de vânzare se vor atribui în limita stabilită, în ordinea numerelor de înregistrare a cererilor, urmând să se emită acordul de ocupare a domeniului public pentru activităţi comerciale, producătorilor (cu atestat de producător) cu sediul social în judeţul Arad. Locurile rămase libere după repartizarea către beneficiarii menţionaţi se pot aloca acelor comercianţi care deţin coduri CAEN pentru comerţ ambulant cu sediul social în judeţul Arad. Cererile de ocupare a domeniului public se depun direct/personal de către solicitant sau prin împuternicit în condițiile legii (procură/împuternicire notarială) la Primăria Municipiului Arad, Serviciul Relaţii cu Publicul (camera 5 din Palatul Cenad), astfel: pentru cei interesaţi să comercializeze flori în cea de a II-a Duminică după Paşti, perioada de depunere a cererilor este intervalul 08 – 12.04.2019, iar perioada de ocupare a domeniului public este 03 – 05.05.2019; pentru cei care doresc să comercializeze flori de Ziua Morţilor (1 noiembrie 2019), perioada de depunere a cererilor este 14  –  18.10.2019, iar perioada de ocupare a domeniului public este  31 –  03.11.2019”, se arată în comunicat.

Care sunt condițiile

În ceea ce privește condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească comercianții acestea sunt destul de stricte. Astfel, marfa poate fi expusă doar în perimetrul locaţiei stabilite; se vor putea vinde doar flori; nu se va afecta circulaţia pietonală, pistele de biciclete sau activitatea specifică zonei; nu se va face mizerie pe domeniul public, iar comercianţii trebuie să deţină la locul de vânzare, acordul pentru desfăşurarea comerţului stradal, eliberat de Serviciul Dezvoltare Urbană şi Protejare Monumente, dovada achitării taxei de ocupare a domeniului public în original și documentul de identitate care să coincidă cu identitatea persoanei menţionate în acordul solicitat. În cazul în care aceste condiţii nu vor fi respectate, comercianţilor le poate fi retras acordul.

Ce trebuie să cuprindă documentația pentru obținerea acordului

Potrivit angajaților Primăriei, documentaţia pentru obţinerea acordului trebuie să cuprindă:

- cererea tip pentru obţinerea acordului de ocupare a domeniului public, care se găseşte pe site-ul Primăriei Municipiului Arad şi la Serviciul Relaţii cu Publicul (camera 5) din cadrul Primăriei Municipiului Arad;

- copie buletin de identitate sau carte de identitate;

- acte firmă (copie certificat de înregistrare + certificat constatator emise de Oficiul Registrului Comerţului);

- împuternicire notarială – în cazul în care solicitantul este diferit de persoana care depune cererea.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite