Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Au făcut facultate degeaba! Peste 16.200 de tineri români sunt, oficial, în această situație, neoficial ar fi... 70.000!

Senatul a aprobat săptămâna aceasta un proiect de lege care ar putea arunca în aer destinele a zeci de mii de tineri care aşteaptă de ani buni eliberarea şi recunoaşterea diplomelor pentru studiile finalizate.

Au făcut facultate degeaba! Peste 16.200 de tineri români sunt, oficial, în această situație, neoficial ar fi... 70.000!
Comentează 0

Potrivit documentului, diplomele obţinute de absolvenţii de studii neautorizate până în 2011 nu vor mai fi recunoscute de Ministerul Educaţiei.

Neoficial, în această situaţie ar fi peste 70.000 de persoane. Culmea e însă că în luna august Guvernul hotărâse că aceştia vor primi patalamaua, măsură luată de Executiv ca urmare a numărului mare de procese pe care Ministerul Educaţiei le-a pierdut pe această speţă.

Ar fi 16.200 de persoane
“E vorba de Ordonanţa 42/2015, prin care statul se angaja să rezolve problema acestor tineri care au făcut facultăţi despre care nu ştiau că erau în neregulă. Noi am făcut o solicitare către universităţi să ne dea numărul exact al absolvenţilor care aşteaptă recunoaşterea studiilor. Ni s-a răspuns că sunt 15.718 de la «Spiru Haret», 214 de la «Apollonia» din Iaşi şi 300 de la «Vasile Goldiş» din Arad. În total, circa 16.200. Dacă mai sunt şi alţii, nu e treaba noastră să îi identificăm”, ne-au declarat surse din cadrul Ministerului Educaţiei. Documentul avizat miercuri de senatori ar întoarce însă din nou situaţia pe dos.

Decizia nu este finală
Şi asta, pentru că elimină dreptul de a beneficia de acte de studii recunoscute de către stat absolvenţii înmatriculaţi, până în 2011, la programe de studii organizate la forme de învăţământ şi/sau în locuri geografice neautorizate sau la programe de studii aflate în curs de autorizare la data înmatriculării.

“În cele mai multe situaţii absolvenţii a căror diplomă e încă cu semnul întrebării provin de la forme de învăţământ la distanţă aferente unor facultăţi pentru care exista acreditare”, a mai precizat sursa citată. Rămâne însă de văzut care va fi decizia finală, întrucât pentru a intra în vigoare, legea senatorilor trebuie să fie adoptată şi de Camera Deputaţilor şi promulgată de preşedinte.


sursa: libertatea.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite