Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Au condus băuţi şi au provocat accidente

Doi bărbaţi care au crezut că îşi pot stăpânii vehiculele cât sunt sub influenţa alcoolului, au provocat accidente. În primul caz, un tânăr de 25 de ani din Bârsa, a fost rănit după ce acesta ar fi căzut cu mopedul. A chemat ambulanţa la domiciliu şi a minţit că are dureri la un picior, ulterior cadrele medicale anunţând poliţia. În al doilea caz, un bărbat din Nădlac a lovit bordura care delimita un peco de drumul naţional. Cei doi s-au ales cu dosare penale. 

Au condus băuţi şi au provocat accidente
Comentează 0

În noaptea de 14/15 mai a.c., pe D.J. 792/B a avut loc un accident grav de circulație, pe fondul consumului de alcool. Un tânăr de 25 de ani, din Bârsa, a solicitat la domiciliul său un echipaj al ambulanței, întrucât acuza dureri la un picior. Deoarece povestea acestuia nu era plauzibilă, au fost anunțați polițiștii, care au stabilit că în noaptea de 14 mai a.c., în jurul orei 23:55, tânărul a condus un moped pe D.J. 792/B, între localitățile Cuied și Bârsa. În momentul efectuării unui viraj pe o stradă lăturalnică a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, după care a căzut. Tânărul ar fi dus apoi mopedul în curtea locuinței. În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o alcoolemie de 1,07 mg./l. alcool pur în aerul expirat. De asemenea, s-a constatat că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Tânărul, rănit grav, a fost transportat la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale și recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală, pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a petrecut accidentul.

Tot în seara zilei de 14 mai a.c., în jurul orei 22:30, un nădlăcan de 44 de ani a condus un autoturism pe D.N. 7, în afara localității Nădlac, și în apropierea unei stații PECO a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, intrând în coliziune cu bordura care delimitează stația de carburanți de drumul național. În urma evenimentului rutier au rezultat exclusiv pagube materiale, iar testarea cu aparatul alcooltest a indicat o alcoolmie de 0,96 mg./l. alcool pur în aerul expirat. Conform procedurii, conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, pe numele acestuia fiind întocmit un dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite