Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Au apărut primele specificații la Pixel Fold, arată diferit de Galaxy Z Fold 4

De câțiva ani tot auzim despre un viitor smartphone pliabil Google. Acum informațiile sunt tot mai intense și acest telefon pliabil Google Pixel Fold se pare că va fi lansat în această primăvară. Momentan nu se știe cum se va numi oficial telefonul Google, dar numele Pixel Fold apare în toate zvonurile.

Au apărut primele specificații la Pixel Fold, arată diferit de Galaxy Z Fold 4
Comentează 0

Cu mai mult timp înainte de lansare, au apărut și imagini cu primul smartphone pliabil de la Google. Redările au fost realizate de cunoscutul Jon Prosser și bazate pe un prototip al dispozitivului Google Pixel Fold. Acum, un alt youtuber, Dave2D, via PhonAndroid, tocmai a postat o nouă fotografie a pliabilului Google și din ce vedem pare destul de precisă.

În primul rând, Dave2D ne spune că Google Pixel Fold are 5,7 mm grosime, relativ subțire pentru un smartphone pliabil. Ecranul exterior are o diagonală de 5,79 inch (14,71 cm), va fi FHD+ cu o rezoluție de de 1080 x 2100 pixeli. Ecranul intern va avea o diagonal de 7,67 inch (19,48 centimetri) și o rezoluție de 1840 x 2208 pixeli. Vă reamintim că ecranul intern al mai cunoscutului Galaxy Z Fold 4 are o diagonală asemănătoare: 7,6 inch (19,30 cm).

Din câte vedem Google Pixel Fold nu va fi cel mai frumos telefon pliabil de pe piață. În interior se văd marginile superioare și inferioare destul groase în jurul ecranului, care nu sunt prezente pe alte smartphone-uri pliabile. Probabil că Google a făcut această alegere de design pentru a reduce costurile de producție ale dispozitivului său și, astfel, să fie mai competitiv față de concurenții de pe piață.

Totuși, conform unor informații recente, Google Pixel Fold ar fi încă comercializat la un preț de 1.799 de dolari, la fel ca Samsung Galaxy Z Fold 4. Așa că Google va trebui să mizeze totul pe componentele interne ale smartphone-ului, precum și pe software pentru seduce cumpărătorii, mai degrabă decât pe aspectul smartphone-ului.

Ecranul de exterior este mult mai lat decât cel aflat pe Galaxy Z Fold 4 și este mai aproape de Oppo Find N2. Acest ecran extern pare așadar perfect utilizabil atunci când smartphone-ul este pliat, iar cel mai important lucru este că întregul ecran pare să fie accesibil cu o singură mână.

În sfârșit, la nivel de balamale, Google pare să fi optat și pentru o abordare diferită de Samsung. Spre deosebire de Galaxy Z Fold 4, Pixel Fold se va putea închide fără a crea un spațiu gol în mijloc, adică cele două părți ale ecranului se vor atinge pe toată lungimea lor. Pliul din mijlocul ecranului principal ar trebui să fie așadar aproape invizibil, dar va trebui să îl avem în mână pentru a fi siguri de acest lucru.


Scrie un comentariu

trimite