Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Au apărut înregistrări cu useriștii care căutau soluții să ocolească legea pentru a avea acces la banii statului

PS NEWS a pus în circulație o înregistrare audio a unei ședințe USR, din anul 2019, în care membrii din conducerea acestei formațiuni „au căutat o soluție prin care să fenteze legislația pentru a avea acces la banii statului”, scrie flux24.ro. Așa cum reiese din înregistrarea audio, ședința de partid a avut ca temă principală situația unor contracte prin care mai mulți parlamentari ai USR au subînchiriat încăperi de la partid pentru birourile lor parlamentare. Practic, aleșii USR ajutau partidul cu o parte din chiria respectivelor spații, însă ajutorul venea de fapt de la stat, din sumele forfetare alocate parlamentarilor pentru funcționarea birourilor din teritoriu, mai scriu jurnaliștii de la flux24.ro.

Au apărut înregistrări cu useriștii care căutau soluții să ocolească legea pentru a avea acces la banii statului
Comentează 0

Ordinea din Constanța a mers pe subiect spre o sponsorizare primită de USR.

CE SPUNE ORDINEA.RO:

Ca notă separată, trebuie să spunem că USR a primit o sponsorizare în octombrie 2019, fix de 200.000 de lei, de la compania constănțeană CELCO SA. În presa constănțeană s-a dezbătut subiectul sponsorizării de la CELCO, în condițiile în care patronul acestei companii construiește printr-o altă firmă două blocuri într-un cartier de case, fără a fi criticat pentru această inițiativă de USR sau de Asociația Verde Urban (fondată de Stelian Ion). La acel moment, Stelian Ion a declarat că sponsorizarea a fost încheiată de secretariatul general al partidului, de la București, USR Constanța neavând nicio implicare.

După apariția înregistrării audio la PS NEWS, l-am întrebat pe deputatul Stelian Ion dacă milogeala pentru 200.000 de lei are legătură cu donația companiei CELCO, de fix 200.000 de lei, oferită USR în campania electorală de anul trecut. Deputatul a declarat pentru Ordinea.Ro că la mijloc este o simplă coincidență. El spune că nu avea cunoștință, la momentul ședinței, de donația de campanie făcută de CELCO și că a evocat ideea unei milogeli pentru 200.000 de lei, deoarece colegii săi au evaluat la 200.000 de lei pierderea partidului de pe urma neglijenței cu privire la contractele de subînchiriere. A fost o donație, s-a publicat în Monitorul Oficial, și n-ar avea niciun sens să neg dacă mă refeream la acea donație. Dar atunci chiar nu știam de donația respectivă”, susține Stelian Ion.

Pentru mai multe detalii intrați aici: https://flux24.ro/usr-si-sponsorizarea-unui-dezvoltator-imobiliar/, aici: https://psnews.ro/usr-sedinta-cu-scandal-si-amenintari-cu-bataia-cum-au-ocolit-legea-pentru-a-pune-mana-pe-banii-statului-audio-396016/ și aici: https://www.ordinea.ro/inregistrare-incendiara-cu-deputatul-stelian-ion-despre-o-milogeala-de-200-000-de-lei/

Foto ordinea.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite