Vremea Romania, Arad 7°C

Stiri Arad

FOTO | ATENȚIE, arădeni! Pe trotuarul de pe această stradă vă puteți accidenta grav!

Trotuarul de pe o stradă centrală a orașului a fost închis, astăzi, din cauza riscului major de accidentare a trecătorilor.

FOTO | ATENȚIE, arădeni! Pe trotuarul de pe această stradă vă puteți accidenta grav!
Comentează 0

Ornamente, tencuială și cărămizi au început să cadă de pe fațada unui imobil situat pe strada Grigore Alexandrescu. Proprietarii, care ani la rând nu par să fi conștientizat pericolul și nu au făcut reparații, au blocat acum accesul pietonilor cu ajutorul unei benzi.

Reprezentanții Primăriei au declarat, pentru ARQ, că pe această stradă există și alte clădiri care reprezintă un real pericol, cea mai degradată fiind ultima casă, care a ajuns practic o ruină. Având în vedere starea în care arată, impresia este că va cădea la orice vibrație mai puternică, provocată poate chiar de o mașină de mare tonaj.

Primăria le-a pus gând rău proprietarilor de imobile neglijate, care vor fi impozitați suplimentar din 2017. În acest an, toți vor primi înștiințări privind taxarea suplimentară, pentru că noul Cod fiscal le permite primăriilor să aplice un impozit de cinci ori mai mare decât cel stabilit de autoritățile locale.

Există cel puți 50 de clădiri istorice grav afectate de trecerea timpului, acestea fiind situate chiar în centrul orașului. Alte sute sunt neîngrijite, cu tencuială căzută de pe fațade, toți acești proprietari urmând să plătească impozite mai mari dacă nu investesc în reparații.

Galerie foto (9)

Articole asemanatoare

Scrie un comentariu

trimite