Vremea Romania, Arad -2°C

Stiri Arad

ATENTAT sinucigaş în Afganistan, lângă aeroportului din Kabul: Un mort şi mai mulţi răniţi

Un atentat sinucigaș cu mașină capcană s-a produs, luni dimineață, în vecinătatea aeroportului din Kabul și a vizat, cel mai probabil, soldați ai Alianței Nord-Atlantice, au informat autoritățile afgane, care pentru moment nu au putut prezenta un bilanț.

ATENTAT sinucigaş în Afganistan, lângă aeroportului din Kabul: Un mort şi mai mulţi răniţi
Comentează 0

O persoană a fost ucisă și alte 13 rănite, inclusiv trei femei, într-un atentat sinucigaș cu mașină capcană comis de talibani luni la Kabul, relatează AFP și Reuters.

Potrivit autorităților, atacul, care a avut loc în apropiere de aeroportul din Kabul, a vizat ''un convoi al trupelor străine'', scrie Agerpres.

Talibanii vizează frecvent convoaie ale soldaților străini, desfășurați în țară, pe care ei îi consideră ''invadatori''.

Insurgenții, prin vocea purtătorului lor de cuvânt Zabiullah Moudjahid, au revendicat imediat atentatul pe Twitter și au afirmat că au murit ''mai mulți'' soldați străini. Talibanii exagerează deseori bilanțul atacurilor pe care le comit împotriva NATO.

Contactată de AFP, Alianța Nord-Atlantică a afirmat că anchetează atentatul, fără să facă mai multe precizări.

____________________________________________________________________________________________

"Atentatul a avut loc în apropierea aeroportului din Kabul. Încă nu știm câte persoane au fost rănite sau ucise", a declarat pentru agenția France Presse adjunctul șefului poliției din capitala afgană, Gul Agha Rohani.

Atacul s-a produs după o serie de atentate revendicate în decembrie de talibani, care au luat cu asalt inclusiv o casă de oaspeţi a Ambasadei Spaniei din Kabul şi au comis un atac sinucigaş în apropierea bazei aeriene din Bagram, soldat cu moartea a şase militari americani săptămâna trecută.

Sursa: rtv.net

Articole asemanatoare

Scrie un comentariu

trimite