Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Atentat cu maşină capcană în cartierul diplomatic din Kabul. 49 de morţi şi 300 de răniţi

O explozie puternică a avut loc miercuri dimineaţa în centrul oraşului Kabul, în apropierea ambasadelor străine, transmite BBC News. Potrivit celui mai recent bilanţ, dat publicității de ministrul afgan al Sănătății, ar fi vorba de 49 de morţi şi 300 de răniţi. Numărul victimelor ar putea crește.

Atentat cu maşină capcană în cartierul diplomatic din Kabul. 49 de morţi şi 300 de răniţi
Comentează 0

Cel puțin 49 de persoane și-au pierdut viața și 300 au fost rănite în deflagrația extrem de puternică de miercuri dimineața, informează Al Jazeera și BBC News.

Potrivit Reuters, măcelul a fost provocat de explozia unei mașini capcană, aflată în cartierul diplomatic, în apropiere de ambasada Germaniei.

Victimele sunt în majoritate civili. Atacul nu a fost revendicat încă, dar suspecții obișnuiți ai unui astfel de atentat sunt talibanii sau Statul Islamic.

Noi informaţii publicate de agenţiile de presă vorbesc de zeci de morţi şi cel puţin 100 de răniţi. Potrivit Al Jazeera, care cita autorităţile afgane imediat după atentat, numărul victimelor era de cel puţin 9 morţi şi 92 de răniţi. Primul bilanț dat publicității anunța doar 67 de răniți.

Imaginile de pe reţelele de socializare prezintă nori grei de fum deasupra capitalei Afganistanului.

Explozia a avut loc lângă piața Zanbaq, o zonă rezidențială aflată în apropierea Palatului prezidențial. În proximitate, se găsesc mai multe ambasade străine, printre care cele ale Germaniei, Marii Britanii, Indiei.

Case situate la sute de metri de explozie au fost avariate de suflu. Ferestre şi uşi au fost scoase din balamale.

PHOTO: Some Windows of houses and offices near diplomatic area in Kabul have shattered as a result of the explosion pic.twitter.com/ZFWbnrE3yD

Sursa realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite