Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Atacuri masive în Israel. Aproape 500 de rachete lansate de grupările teroriste

După ce Israelul a fost atacat cu aproape 500 de rachete de teroriștii din Fâșia Gaza, Forțele Armate Israeliene au lansat peste 130 de bombardamente. Oamenii se tem că ar putea începe un război în toată regula, asta după ce guvernul de la Ierusalim a lansat o operațiune specială la începutul săptămânii.

Atacuri masive în Israel. Aproape 500 de rachete lansate de grupările teroriste
Comentează 0

Trei lideri de vârf ai organizației teroriste au fost uciși, iar acum adepții acestora vor să îi răzbune și sunt pregătiți să devină martiri, susțin teroriștii.

Acesta este momentul când teroriștii grupării Jihadul Islamic au lansat peste 470 de rachete din Fâșia Gaza în Israel.

Armata israeliană a răspuns cu atacuri masive asupra a 130 de ținte ale grupării teroriste. Palestinienii acuză că Israelul a ucis cel puțin 20 de persoane. Alte 60 ar fi rănite în urma bombardamentelor. Premierul Benjamin Netanyahu, față de care sunt proteste săptămânale la Tel Aviv pentru dosarele sale de corupție, susține că acesta este doar începutul.

„În acest moment, forțele noastre lovesc cu înverșunare Fâșia Gaza. Aș vrea să vă reamintesc că oricine ne face rău, oricine trimite teroriști împotriva noastră, va plăti scump,” a spus Benjamin Netanyahu, premierul Israelului.

Alertele de raid aerian au răsunat inclusiv la Tel Aviv. Sistemul de apărare israelian Iron Dome, cel mai performant din lume, a interceptat toate rachetele lansate și nimeni nu a fost rănit. Turiștii au intrat în panică după ce au auzit sirenele și au văzut rachetele doborâte în aer.

La începutul săptămânii, armata israeliană a eliminat 3 lideri importanți ai organizației teroriste Jihadul Islamic. Palestinienii sunt pregătiți să se răzbune și consideră ar putea fi declanșat un război în toată regula.

„Suntem pregătiți să devenim martiri, nu cedăm,” spune Fatmeh Abu Eteyma, mătușa unei victime lovite de rachetă, pîntr-un reportaj realizat de Global News.

„Ne este frică, urmărim ce se întâmplă. Nimeni nu știe ce urmează să se întâmple. Fie urmează să mergem la război, fie se oprește focul,” a spus Nael Qidra, proprietar de magazin.

Sursa: realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite