Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Atac armat într-un club de noapte din Istanbul. Sunt 39 de morţi, dintre care 16 străini şi 69 de răniţi VIDEO

Un atac armat a avut loc în noaptea de Revelion într-un club de noapte din Istanbul, Turcia. Cel puțin 39 de persoane au murit, iar alte zeci au fost ranite, informează posturile de știri.

Atac armat într-un club de noapte din Istanbul. Sunt 39 de morţi, dintre care 16 străini şi 69 de răniţi VIDEO
Comentează 0

Premierul Turciei, Binali Yildirim, a declarat duminică după-amiază că autorităţile turce nu au informaţii clare pentru a putea determina cine este vinovat de atacul armat sângeros de la clubul Reina din metropola Istanbul. Nicio grupare teroristă nu a revendicat până în acest moment atacul armat în care şi-au pierdut viaţa 39 de persoane, inclusiv 16 cetăţeni străini, în vreme ce alţi 69 de oameni au fost răniţi în noaptea de Revelion, transmite Reuters.

Prim-ministrul turc a evitat să speculeze cu privire la identitatea atacatorului armat, care este în continuare căutat de autorităţile din Istanbul. Forţele de securitate au lansat o operaţiune masivă în căutarea suspectului, care şi-a abandonat arma în clubul Reina.

UPDATE 14.47 Ministerul român de Externe anunţăcă deocamdată nu au fost identificaţi cetăţeni români printre victime.

UPDATE 13:23 Numărul răniţilor a ajuns la 69, iar printre morţi figurează şi un cetăţean belgian

UPDATE, ora 07.30 Ministrul turc de interne a declarat că numărul morţilor se ridică la 39, 16 dintre aceştia fiind cetăţeni străini.

UPDATE 4.00: Casa Albă a condamnat atacul de la Istanbul, iar Barack Obama a oferită Turciei asistenţă din partea SUA.

UPDATE 3.45: Atacatorul era îmbrăcat în Moş Crăciun, bilanţul neoficial a ajuns la 44 de morţi. ISIS a revendicat atacul.

UPDATE 2.55 Martorii atacului suţin că atacatorul avea mai multe arme cu ţeavă lungă şi a deschis focul la întâmplare în club.

„Atacatorul criminal a intrat în clădire cu un Kalaşnikov. Seviciile secrete americane au avertizat în urmă cu o săptămână cu privire la un asemenea incident şi măsuri de securitate au fost luate pentru a evita un atac, inclusiv pe faleză. Şi uitaţi ce s-a întâmplat”, a declarat Mehmet Kocarslan.

De asemenea, atacatorul a împuşcat inclusiv un poliţist şi un civil care erau în faţa clubului de noapte.

Citeste mai mult pe romaniatv.net


Scrie un comentariu

trimite