Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Astra Vagoane va livra tramvaie la Brăila

Compania Astra Vagoane Călători, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa de material rulant, controlată de Valer Blidar, a câştigat licitaţia de tramvaie de la Brăila, pentru care va produce încă 6 tramvaie, un contract în valoare de 60 de milioane de lei, potrivit Ziarului Financiar.

Astra Vagoane va livra tramvaie la Brăila
Comentează 0

Am fost unicul ofertant la licitaţia de la Brăila şi urmează să ne înscriem şi la licitaţia de tramvaie de la Oradea, pentru 9 tramvaie. La Galaţi ne-am în­scris la licitaţia organizată pentru achi­ziţia a 10 tramvaie şi aşteptăm rezul­tatul“, a spus pentru ZF Gheorghe Sîrbu, directorul general al fabricii Astra Va­goane Călători. La licitaţia de la Galaţi, un contract de 98 mil. lei fără TVA, s-au mai înscris şi turcii de la Bozankaya Otomotiv.

Astra Vagoane Călători a fost însă singurul ofertant la Arad, valoa­rea licitaţiei a fost de 200 de mili­oa­ne de lei la Arad, tramvaiele ur­mând să fie livrate în 48 de luni. La finalul anului trecut, Primăria Arad a lansat licita­ţia pentru achiziţia de 25 de tramvaie, finanţarea urmând să fie asigurată prin Programul Operaţional Regional 2021-2027 şi PNRR.


Scrie un comentariu

trimite