Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Astăzi se votează învestirea Guvernului Orban 3. Miniștrii, audiați prin videoconferință: 7 au primit aviz NEGATIV

Măsuri fără precedent în Parlamentul României. Legislativul dă votul de învestitură pentru Guvernul Orban 3, în regim special, după ce senatorul PNL Vergil Chiţac a fost confirmat cu noul coronavirus. Miniștrii au fost audiați pe repede înainte. Unii dintre ei, izolați la domiciliu, au intrat în direct cu aleșii prin videoconferință. Casa Poporului a fost dezinfectată și s-au luat măsuri cu totul speciale pentru ca sănătatea aleșilor să nu fie afectată.

Astăzi se votează învestirea Guvernului Orban 3. Miniștrii, audiați prin videoconferință: 7 au primit aviz NEGATIV
Comentează 0

Audierea candidaţilor propuşi pentru funcţia de ministru s-a făcut de la ora 9:00 până la ora 11:00 prin videoconferinţă, din sala Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor.

UPDATE: Miniştrii de la Economie, Cultură, Sport, Afaceri Externe, Fonduri Europene, Apărare, Interne, Transporturi și Agricultură au avut aviz pozitiv.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a primit aviz negativ.

Ministrul Muncii a primit aviz negativ în lipsă. Violeta Alexandru nu a răspuns la telefon.

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a primit aviz negativ.

Ministrul Justitiei a primit aviz negativ.

Ministrul Mediului a primit aviz negativ

Ministrul Dezvoltarii a primit aviz negativ

Ministrul de Finanțe a primit aviz negativ.

Conform documentelor depuse la Parlament şi publicate pe site-ul Camerei Deputaţilor, lista Cabinetului Orban III este formată din miniştrii actuali. De asemenea, programul de guvernare este cel actual.

Primul ministru audiat este Bogdan Gheorghiu, propus din nou la Ministerul Culturii. Ultimul ministru audiat va fi Florin Cîţu, propus din nou la Ministerul Finanţelor.

De la ora 11:00 este programată procedura de vot cu bile. Votul se va desfăşura în sala Biroului permanent al Camerei Deputaţilor. 
Parlamentarii vor intra pe rând în sală. Senatorii vor fi primii care vor vota. Se vor organiza grupuri de aproximativ 20 de parlamentari care vor vota în decurs de 15 minute. În sala de vot vor fi prezenţi permanent chestorul care înmânează bilele şi secretarul care consemnează prezenţa parlamentarilor la vot.

Conducerea Parlamentului a stabilit că va fi modificat regulamentul şedinţelor comune, astfel încât parlamentarii să poată, pe viitor, să voteze electronic, securizat, în situaţii excepţionale.

Presa nu va avea acces în Palatul Parlamentului.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, vineri, că l-a desemnat pe Ludovic Orban pentru funcţia de premier. El a avut consultări, prin sistem teleconferinţă, cu reprezentanţii partidelor şi formaţiunilor parlamentare. 

"Singura propunere pe care am primit-o este Ludovic Orban şi, în consecinţă, l-am desemnat pe domnul Ludovic Orban pentru poziţia de prim-ministru al Guvernului", a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Reamintim că premierul interimar Ludovic Orban, preşedinte al PNL, a anunţat, tot vineri, într-o conferinţă de presă, că se va autoizola, în urma confirmării infecţiei cu coronavirus în cazul senatorului liberal Vergil Chiţac, cu care s-a aflat în contact întrucât acesta a participat la şedinţa Biroului Permanent Naţional al PNL. De asemenea, toţi membrii BPN al PNL şi senatorii liberali au intrat în izolare la domiciliu. 

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite