Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Asta înseamnă să fii ... în NATO!!! O știre care, cu siguranță, le ”unge” sufletul cârcotașilor apartenenței României la Alianța Nord-Atlantică și UE

Asta înseamnă să fii ... în NATO!!! O știre care, cu siguranță, le ”unge” sufletul cârcotașilor apartenenței României la Alianța Nord-Atlantică și UE
Comentează 7

Avioanele de vânătoare din România, Bulgaria și Turcia au interceptat azi o aeronavă rusească ce a intrat în teritorul de supraveghere al NATO de deasupra Mării Negre, venind din Crimeea.

Sistemul de Supraveghere și Control al NATO a detectat activitate aeriană suspectă, deasupra Mării Negre, în spațiul internațional. Avioane din Crimeea au fost detectate de centrul de operațiuni aeriene de la Torrejón, Spania, care a dat alerta și a lansat aeronave de luptă din Turcia, România și Bulgaria, pentru a intercepta aeronavele militare ruse.

NATO precizează că aceste măsuri de rutină au fost realizate într-o manieră coordonată și profesională, protejând spațiul aerian al aliaților din sud-est. Ele subliniază capacitățile și interoperabilitatea aliaților și capacitatea NATO de a efectua măsuri defensive concertate.

„Aceste evenimente de politică aeriană de rutină au reunit sistemele de supraveghere și de control ale aliaților, unitățile de comandă și de control aerian și aeronavele de luptă care demonstrează că Alianța este vigilentă și receptivă 24/7, gata oricând să-și apere membrii”, arată NATO în comunicatul de presă transmis.

(Sursa: BIZIDAY)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite