Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Asta e prea de tot: pe strada Fluturilor a apărut o trecere de pietoni ilegală; câți ani de închisoare riscă cei care au trasat-o (FOTO)

Se pare că unii arădeni nu se mulțumesc doar să-și țină ocupate locurile de parcare folosind tot felul de dispozitive mai mult sau mai puțin improvizate, chiar dacă nu au niciun drept. Mai nou, în municipiu a apărut și o trecere de pietoni ilegală, trasată de niște întreprinzători care voiau probabil să treacă mai ușor strada.

Asta e prea de tot: pe strada Fluturilor a apărut o trecere de pietoni ilegală; câți ani de închisoare riscă cei care au trasat-o (FOTO)
Comentează 4

„În prima decadă a lunii septembrie a.c., Direcția Generală Poliția Locală Arad a fost sesizată cu privire la «apariția» unei treceri de pietoni pe strada Fluturilor, vis-a-vis de blocul nr.7, scara D. La fața locului, un echipaj al serviciului circulație a constatat că, într-adevăr, un astfel de marcaj a fost trasat de persoane neidentificate. Speța a fost transmisă Serviciului Rutier din cadrul IPJ Arad care are competența legală de a gestiona astfel de situații, ce constituie infracțiuni (art. 399 Cod Penal alin. 1: «Instalarea de mijloace de semnalizare rutieră sau modificarea pozițiilor acestora, fără autorizație eliberată de autoritățile competente, de natură să inducă în eroare participanții la trafic ori să îngreuneze circulația pe drumul public se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă»)”, susțin reprezentanții Poliției Locale.

De menționat că Primăria Municipiului Arad, prin Direcția Generală Poliția Locală și Direcția Edilitară, transmite arădenilor ce doresc să comunice autorităților necesitatea implementării unor măsuri de limitare a vitezei de deplasare, facilitare a traversării căilor de rulare, că astfel de demersuri se pot realiza numai după aprobarea în Comisia de Sistematizare a Circulației din cadrul PMA. Propunerile ori solicitările cetățenilor, asociațiilor de locatari, societăților comerciale etc. sunt analizate și supuse la vot în respectiva comisie. Membrii clarifică întâi legalitatea implementării măsurilor solicitate de persoanele fizice sau juridice și, ulterior, evaluează oportunitatea adoptării lor.

Galerie foto (7)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite