Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Asociaţia pentru Ridicarea Monumentului Marii Uniri propune recoltare de donaţii pentru aducerea şi amplasarea Monumentului Marii Uniri la Arad

În data de 20 octombrie 2018 s-a întrunit, la Bucureşti, Comisia de for public pentru a lua în discuţie soarta Monumentului Marii Uniri de la Arad. 

Asociaţia pentru Ridicarea Monumentului Marii Uniri propune recoltare de donaţii pentru aducerea şi amplasarea Monumentului Marii Uniri la Arad
Comentează 0

Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, preşedintele Asociaţiei pentru Ridicarea Monumentului Marii Uniri la Arad, a subliniat: „În data de 20 octombrie 2018 s-a întrunit, la Bucureşti, Comisia de for public pentru a decide soarta Monumentului Marii Uniri, iar prin Asociaţia pentru Ridicarea Monumentului Marii Uniri, am furnizat o serie de documente suplimentare. După cum a anunţat, în Camera Deputaţilor, ministrul Culturii, dl. George Ivaşcu, amplasarea Monumentului nu mai depinde de autorul acestuia, Florin Codre, care neglijează prevederile legislaţiei în vigoare, bătându-şi joc de arădeni într-un stil care nu îl putem aprecia ca fiind al unui român şi al unui patriot. Asociaţia pentru Ridicarea Monumentului Marii Uniri, o asociaţie legal constituită în urmă cu 15 ani, a propus Ministerului Culturii să contribuie printr-o recoltare de donaţii, la finalizarea lucrărilor de amplasare a acestui monument, dacă nu se vor găsi bani de la bugetul central”. 

„Noi dorim să ajutăm financiar, împreună cu Patronatul Naţional Român care ne pune la dispoziţie maşinile, aducerea monumentului de la Călăraşi la Arad şi amplasarea lui pe locul stabilit. Luptăm până la capăt în această bătălie, ca Monumentul Marii Uniri, un simbol al României Mari, să fie adus şi amplasat în Arad, oraşul care a fost capitala politică a acestui măreţ act istoric”, a prezizat prof. univ. dr. Aurel Ardelean, preşedintele Asociaţiei pentru Ridicarea Monumentului Marii Uniri la Arad.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite