Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Asociația Millennium Center şi proiectul ”Meetings with Languages”

 Asociația Millennium Center şi proiectul ”Meetings with Languages”
Comentează 0

Luni, în data de 21.03.2016, începând cu orele 18, în sala de evenimente al Centrului Cultural Județean Arad, Str. Gheorghe Baritiu, numărul 16 s-a desfășurat evenimentul final al stagiului de voluntariat din cadrul proiectului ”Meetings with Languages”. Acesta a avut ca scop prezentarea rezultatelor proiectului, lansarea unui e-book al proiectului și decernarea diplomelor participanților la activitățile proiectului și al voluntarilor locali implicați.

Proiectul este finanțat prin intermediul Programului Erasmus +, în cadrul Serviciului European de Voluntariat, coordonat de asociația Millennium Center.

În cadrul acestui proiect voluntari din Turcia, Italia și Spania au organizat și desfășurat cursuri non – formale de învățare a limbii turce, spaniole, italiene și engleze. Beneficiarii acestor cursuri au fost diferite personae din comunitatea locală, structurate pe trei patru grupe – copii, tineri, adulți și vârstnici.

De asemenea, voluntarii acestui proiect, cu sprijinul organizației, au organizat trei evenimente interculturale unde au participat peste 100 de localnici. În cadrul acestor evenimente participanții au avut ocazia să descopere diferite aspecte interesante legate de cultura și tradiția fiecărei țări prezentate în cadrul evenimentelor. Acestea s-au desfășurat prin intermediul difuzării unor scurte filme documentare, poze din zone și orașe relevante, muzică tradițională etc.

Acest proiect va continua în luna Aprilie cu un al doilea stagiu în care vor participa voluntari din țările mai sus menționate, care vor continua șirul de cursuri gratuite de limba spaniolă, italiană și turcă. Înscrierile se pot face telefonic, la nr. 0786257770 – persoană de contact Adina Schwartz sau on line accesând web-site-ul http://www.millenniumcenter.org/proiect/meetings-with-languages/5, unde se pot vedea și mai multe detalii despre proiect și se poate descărca gratuit E-book-ul proiectului. În momentul selecției participanții vor fi contactați pentru a li se furniza toate detaliile privind desfășurarea cursurilor.

Comunitatea locală s-a bucurat să îi aibe ca formatori pe voluntarii acetui proiect: Berta Freixas, Enrico Scanu, Sara Cobos și Sinan Atasoy.

C. P.

 

 

 

 

 

Galerie foto (45)


Scrie un comentariu

trimite