Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Asociația ”Ion Andreescu Arad” vă poftește la Salonul de Vară de la Sala CLIO

Miercuri, 21 iulie, a avut loc vernisajul expoziției Salonul de vară, eveniment organizat de Asociația ”Ion Andreescu Arad” în colaborare cu Complexul Muzeal Arad, căruia îi mulțumim și de această dată pentru găzduire.

 Asociația ”Ion Andreescu Arad” vă poftește la Salonul de Vară de la Sala CLIO
Comentează 1

Pentru acest eveniment ne-am gândit să aducem împreună două dintre artele surori; muzica și pictura, de aceea am avut ca invitat special pe interpreta de muzică folk Monica Mihaela Cojocaru.

Au debutat alături de noi doi membri aspiranți pasionați de pictură, cu talente evindente în arta plastică și cu dorința de a evolua în această direcție, ei sunt: doamna Elisabeta Hermann, absolventă a Liceului de Arte Plastice, iar al doilea membru aspirant este domnul Cristian Jebelean, dânsul este un autodidact care pictează pentru a se relaxa și pentru a se echilibra emoțional.

Au expus cu ocazia acestui eveniment 40 de artiști plastici, care din pasiune pentru pictură au creat cu multă dăruire și iubire pentru frumos, iar rezultatul pasiunii și dăruirii lor ne-a oferit posibilitatea de a expune pe simeze și pe stative, 73 de lucrări de artă plastică, în care tehnicile predominante sunt uleiul și acrilicul pe pânză și pe carton, dar au fost abordate și tehnici ca pictura pe sticlă, acuarela, prelucrarea digitală, grafica dar și tehnica sculpturii în lut, în ceramică și în lemn de fag.

Pe stative, publicul poate admira: un ingenios joc de sah cu piesele create din nasturi, realizat de artistul plastic Ștefan Ziegler, o statuetă din lut pentru olărit, creată de artistul vizual, Estera Kertesz, două lucrări realizate din ceramică, de artistul vizual, Bianca Mogoșan și se mai pot admira două sculpturi realizate din lemn de fag, de către sculptorul Dan Groza.

Tematica este și ea destul de variată, publicul poate admira pe simeze teme ca portretul, peisajul, natura statică, abstractul, suprarealismul și citadine.

Expoziția a fost deschisă de domnul prof. dr. Petraș Lucian, care ne-a fost alături și cu ocazia acestui eveniment. Îi suntem recunoscători pentru faptul că ne susține și ne sprijină în activitatea noastră!

”Cu toții știm că până de curând atmosfera a fost total neprielnică, interesul despre frumos și spiritualitate părând a fi dispărut în totalitate. După cum putem constata aici, noi, fiecare în parte, nu am capitulat iar Asociația ”Ion Andreescu” din Arad nu a depus armele. Astfel că artiștii săi, prolifici și virtuoși, dotați cu simț plastic și cu forță de expresie, au propus întâlnirea și interacțiunea cu arădenii preocupați de pictură și sculptură. Prin acest vernisaj membrii asociației au transmis în subsidiar mesajul că munca lor este mai presus decât vremurile neprielnice, au revendicat triumful artei asupra haosului, asupra morții, asupra timpului.” Critic, prof. dr. Petraș Lucian.

Cu ocazia evenimentului Salonul de vară, fiecare artist expozant a primit câte o diplomă de participare.

Invităm pe toți iubitorii de artă și de frumos să viziteze expoziția ”Salonul de vară”, de la Sala Clio, între orele 09.00 - 17,00, până în data de 1 august.

ADRIANA MERCEA, AMALIA STANA, ANNA ALBERT, ANA ISTRATE, ATTİLA CSİLLAG, BERTA MATEKOVİTS, BIANCA CLEPCEA, BIANCA MOGOȘAN, CARMEN ANICA, CORINA PECICAN, CRISTIAN JEBELEAN, DAN GROZA, DANA ZİEGLER, DANİELA KOVATS, DELIA MARC, ECATERINA HĂLMĂGEANU, ELENA GHEORGHİEŞ, ELISABETA HERMAN, ELISABETA NIȚU  , ESTERA KERTÉSZ, EUGENIA OANCEA, FERY BARANYAI, GHERORGHE MACI, IOANA CORB, IOAN COCIUBA, IOANA MOLDOVAN, JUDIT CSERNYANSZKY,  KATALİN LÁUKO ,  LENUȚA STANA,  LILIANA ȘERBĂNESCU, MARIA DRĂGAN, MARİA LUCAN, MIHAI POPA, NICOLAIE RUBINSTEIN, PAVEL JURİK, PETRU ȘIMON, ROZALIA BUZĂ , ȘTEFAN ZIEGLER, ZSOLT KOLUMBAN.

 

 

 

 

 

Galerie foto (46)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite