Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Asociaţia EIVA  a realizat începând cu luna Septembrie 2017 un proiect educațional

Asociaţia EIVA  a realizat începând cu luna Septembrie 2017 un proiect educațional
Comentează 0

Asociaţia EIVA  a realizat începând cu luna Septembrie 2017 un proiect educațional finanțat de Comisia Europeană prin intermediul Programului Erasmus+, Acțiunea-cheie 1: Mobilitatea persoanelor în scopul învățării – Serviciul European de Voluntariat.
Timp de 9 luni, 4 tineri din Franţa, Spania, Italia și Grecia au locuit în Arad și au realizat diferite programe educative cu copii și tineri din instituții școlare arădene și în cadrul unor alte instituții sau organizații locale. 
Activitatea principală a avut loc în colaborare cu Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă unde cei patru tineri au realizat în fiecare săptămână de școală activități educative sub coordonarea profesorilor Trif Cătălin, Porușnicu Bianca și Pădureanu Felicia. Pe lângă această activitate principală, cei patru voluntari au organizat ateliere bazate pe utilizarea jocurilor de societate la sediul organizatiei, în licee din Arad și la sediul Bibliotecii Județene AD Xenopol. Voluntarii au realizat și ateliere destinate cadrelor didactice (în contexte facilitate de Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Arad) în care tematica a fost legată de utilizarea și adaptarea metodelor specifice educației nonformale în contextul învățământului formal. 
Parteneri principali pentru realizarea atelierelor educaționale cu jocuri de societate au fost: 
Colegiul Național Elena Ghiba Birta
Colegiul Tehnologic de Industrie Alimentară Arad
Liceul Tehnologic de Transporturi Auto Henri Coandă Arad
Pe durata celor 9 luni petrecute în Arad cei patru voluntari au avut și oportunitatea de a călători, explorând diferite locuri din România, legând prietenii și dezvoltând competențe care să sprijine dezvoltarea lor personală și profesională. Toate acțiunile au fost relizate în cheia voluntariatului și a facilitării învățării din orice experiență. Voluntarul Mathieu Thiriet, sub coordonarea doamnei profesoare Filip Adriana a realizat activități de pregătire practică în utilizarea limbii franceze cu elevi ai Colegiului Național Moise Nicoară, iar Voluntara Alessia Guidi a realizat o acțiune de colectare îmbracăminte pentru beneficiari ai Asociației ”Vis de copil”. 
Prezența și contribuția voluntarilor la clasă și la programul after-school a crescut calitatea serviciului educativ oferit copiilor. Pe lângă activitățile săptămânale volutarii au promovat on-line si direct proiectul lor susținând prezentări și ateliere, au participat la conferințe, evenimente, simpozioane tematice organizate în Arad. 
La finalul stagiului voluntarii au primit un certificat de recunoaștere a competențelor dobândite în acest proiect, denumit Youthpass. 
Pentru ca toate acestea să se întâmple timp de 9 luni voluntarii au fost sprijiniți de echipa asociației, profesor de limba română, mentor, facilitatori si colaboratori din instituțiile în care voluntarii au activat. Tuturor le mulțumim pentru efortul și sprijinul pe care l-au oferit. 
Mai multe informații despre acest proiect și despre alte inițiative ale Asociației EIVA pot fi consultate pe site-ul www.eiva.ro 

Galerie foto (5)


Scrie un comentariu

trimite