Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Artistul plastic Onisim Colta a încetat din viaţă

Artistul plastic Onisim Colta, unul dintre numele de referinţă ale vieţii culturale arădene, a murit în această dimineaţă.

Imediat după aflarea veştii, reprezentanţii Primăriei Arad au transmis un mesaj de condoleanţe.

Artistul plastic Onisim Colta a încetat din viaţă
Comentează 0

„Primăria Municipiului Arad este în aceste clipe de profundă durere şi tristeţe alături de familia artistului plastic Onisim Colta, personalitate marcantă a culturii naționale și Cetățean de Onoare al Municipiului Arad. Distincția i-a fost acordată chiar anul acesta în cadrul ședinței festive a Consiliului Local Municipal, în semn de recunoaștere și respect pentru întreaga activitate artistică prin care a contribuit la mărirea prestigiului și vizibilității municipiului Arad pe plan național și internațional.Transmitem sincere condoleanţe şi compasiune familiei îndurerate! Dumnezeu să-l odihnească, în linişte şi pace!”, este mesajul transmis de municipalitate.

Născut pe 10 iunie 1952 la Baia Sprie, în judeţul Maramureş, Onisim Colta a absolvit Academia de Arte Vizuale „Ion Andreescu” din Cluj-Napoca, secția pictură, în 1976. În 2006 obține titlul de Doctor în Arte Vizuale – Universitatea de Arte și Design, Cluj Napoca (Summa cum laude). Parcurge un stagiu de perfecționare profesională post-universitară, de cinci ani în cadrul Centrului Special de perfecționare profesională București pe linie de scenografie între anii 1978-1980 și respectiv între 1983-1985.

A fost membru al Uniunii Artiştilor Plastici din 1980; membru A.I.A.P. din 1995; conferenţiar universitar la Facultatea de Arte Vizuale Oradea în perioada 1998-2005, președintele Filialei Arad a UAP, 1994-1998; vicepreședinte al Filialei Arad a UAP din 1998 şi redactor artistic la Revista „ARCA” din 2000. Din 1976 lucrează, în baza unei repartiții ministeriale, ca scenograf la Teatrul de Stat din Arad.


Scrie un comentariu

trimite