Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Arafat: Sistemul de avertizare în timp real pe telefonul mobil va funcționa din ianuarie

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a anunțat, la Realitatea TV, că sistemul RO-ALERT de avertizare în timp real, prin telefonul mobil, în cazul unor evenimente grave, va începe să funcționeze din ianuarie anul viitor. El nu va fi însă de la început disponibil pe toate terminalele. 

Arafat: Sistemul de avertizare în timp real pe telefonul mobil va funcționa din ianuarie
Comentează 0

Oficialul a apreciat că sistemul va fi funcțional cel mai devreme în luna ianuarie, dar el nu va funcționa pe toate telefoanele.

”Sistemul RO-ALERT a fost recepționat și semnat. Suntem în faza de implementare. Depindem de terminalele telefonice, care de la fabrică au activată capabilitatea de a primi mesajele și sunt terminale care nu au această facilitate activată”, a explicat Raed Arafat.

”Trebuie să reușim să activăm această capabilitate la terminalele care nu o au activată. Acum lucrăm cu ANCOM-ul să ne asigurăm că următoarele telefoane care intră în România să fie compatibile”, a mai spus Arafat.

Șeful DSU a preciza că sistemul nu va fi folosit decât pentru situații foarte grave. 

Sistemul de avertizare a populației în situații de urgență ”RO-ALERT” va fi implementat pe teritoriul României în scopul prevenirii pierderii de vieți omenești ca urmare a fenomenelor meteorologice și hidrologice periculoase, potrivit Guvernului.

Sistemul ”RO-ALERT” are o serie de avantaje:

- Transmiterea unor mesaje de avertizare adaptate evenimentului iminent prin intermediul rețelelor operatorilor de telefonie mobilă;
- Transmiterea rapidă a mesajelor către toți utilizatorii aflați în arealul amenințat chiar în condiții de congestie a rețelelor operatorilor de telefonie mobilă;
- Afișarea instantanee a mesajelor pe ecranul terminalului mobil fără a fi necesară vreo intervenție a utilizatorului;
- Repetarea ciclică a mesajelor de alertare la intervale de timp configurabile;
- Receptarea mesajelor de avertizare și de către terminalele aflate în roaming;
- Acuratețea mesajelor de avertizare, formulate doar pe baza informațiilor furnizate de surse autorizate.

Sursa realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite