Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Aradul poate deveni un Centru Olimpic de Atletism. Doar că situaţia incertă a Stadionului Gloria pune în pericol acest proiect!

Aradul poate deveni un Centru Olimpic de Atletism. Doar că situaţia incertă a Stadionului Gloria pune în pericol acest proiect!
Comentează 1

Continuă demersurile Asociaţiei Judeţene de Atletism cu privire la situaţia neclară a stadionului Gloria. Mai precis, după cum spun cei implicaţi în acest sport, a lipsei de comunicare între oficialităţile locale, forul amintit şi cei de la UTA. Deja antrenamentele echipei de fotbal se desfăşoară pe Gloria, fără ca cei de la atletism să fie informaţi măcar cu privire la programul de antrernament al alb-roşilor.

O situaţie greu de acceptat, în viziunea celor care subliniază că regele sportului este totuşi ATLETISMUL! Azi a avut loc o conferinţă de presă, la care au luat parte reprezentanţi ai atletismului arădean şi cei ai gimnasticii: Ioan Marconi, Constantin Miclea, Lucian Neagu, Traian Magheru, Ionel Oprea, Decebal Spânul, Raul Rusu, Denis Both, dar şi preşedintele Asociaiei Judeţene de Gimnastică – Lucian Oprea (care şi-a exprimat susţinerea deplină a demersurilor făcute de colegii săi de la atletism) şi reprezentantul DJST Arad – Liliana Nica.

Totul s-a desfăşurat într-un cadru dominat de aceleaşi nemulţumiri, justificate, ale celor implicaţi în atletism, vizavi de ultimele evenimente care au în centru „cărbunele încins” Stadion Gloria.

„Am cam adormit în ultimul timp, şi ne-am culcat pe o ureche de când am primit în folosinţă acest stadion. Probabil că nu ne-am făcut destul de cunoscuţi. Deşi în acest sport al Aradului există atâtea elite. Nu uităm că datorită acestui stadion Aradul e inclus în planurile Federaţiei Române de specialitate pentru un centru olimpic de tineret şi juniori. Avem susţinerea Federaţiei, a COSR-ului şi a MTS-ului.

Suntem revoltaţi că nimeni nu ne bagă în seamă. Nu am fost contactaţi de nici o parte, cu privire la o colaborare cu fotbalul, sport cu care nu avem absolut nici o problemă. Dar nu este normal ca să se intre pur şi simplu peste noi, fără să fim anunţaţi în prealabil. Avem un prgram bine stabilit. Trebuia să fim consultaţi şi ajungeam la o înţelegere. Suntem trataţi ca şi când nu existăm.

Până pe 2 martie aşteptăm răspunsul din partea Primăriei vizavi de cererea noastră de a primi în administrare stadionul. Ne vom putea gospodări singuri o dată ce primim această bază”, spune profesorul Constantin Miclea, antrenorul coordonator al secţiei de atletism a CSŞ Gloria.

În weekend are loc, la Bucureşti Campionatul Naţional de Iarnă pentru Aruncări Lungi la seniori, tineret şi juniori. Aradul are 3 reprezentanţi: Raul Rusu, Denis Both şi Andrei Câmpan. Doar 3 nume din cele cu care Aradul se poate mândri într-un viitor nu foarte îndepărtat. Asta dacă vor mai avea unde să pregătească performanţele.

Galerie foto (4)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite