Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Aradul a primit un milion de lei de la Guvern; toți bani merg spre bursele de performanță, de merit și de studiu

Unul dintre cele două proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi a ședinței CLM de mâine este cel cu privire la stabilirea cuantumului burselor de performanță, merit și studiu acordate în învăţământul preuniversitar de stat din Municipiul Arad pentru anul școlar 2020-2021.

Aradul a primit un milion de lei de la Guvern; toți bani merg spre bursele de performanță, de merit și de studiu
Comentează 0

Potrivit proiectului, bursa de performanță aferentă perioadei septembrie-noiembrie va fi de 90 de lei/lună, iar începând cu luna decembrie, cuantumul acesteia va fi de 120 de lei/lună. Elevii care vor primi burse de merit vor încasa pentru perioada septembrie-noiembrie câte 70 de lei/lună, dar începând cu luna aceasta, suma alocată pentru fiecare elev va fi de 110 lei/lună. În ceea ce privește bursele de studiu, acestea vor fi de 70 lei/lună pentru perioada septembrie-noiembrie și de 100 de lei/lună, începând cu luna decembrie.

Primarul Călin Bibarț a declarat, astăzi, că Aradul a primit, vineri, un milion de lei de la Guvern, fără o destinație precisă, astfel încât toți banii merg pentru achitarea burselor de performanță, merit și studiu. „După cum știți, săptămâna trecută am avut o ședință de consiliu în care am aprobat bursele sociale. De abia vineri a apărut în Monitorul Oficial o hotărâre de guvern prin care Aradului i s-a alocat un milion de lei. Facem astfel o nouă ședință de consiliu pentru a aloca acești bani pentru bursele de performanță, merit și studiu. Nu cu mult timp înainte, Guvernul a stabilit un plafon minim pentru orice tip de bursă. Ca să vă faceți o imagine, în 2010 arădenii plăteau 747.000 de lei pentru bursele elevilor, anul trecut suma era de 4,5 milioane de lei, iar anul acesta a ajuns la 5,63 milioane de lei. Este vorba despre un efort bugetar din ce în ce mai mare. Asta, în condițiile în care n-au explodat nici impozitele, nici taxele și nu a crescut nici economia”, a declarat primarul Călin Bibarț.

 

 

 

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite