Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Aradul a fost reprezentat la Festivalul Cârnațului de la Bekescsaba (GALERIE FOTO)

Aradul a fost reprezentat la Festivalul Cârnațului de la Bekescsaba (GALERIE FOTO)
Comentează 0

În acest final de săptămână are loc la Békéscsaba cea de-a 19-a ediție a festivalului gastronomic și de divertisment, Festivalul Cârnațului. Festivalul este considerat atât pe plan național, cât si internațional ca fiind unul dintre cele mai importante puncte de atracție turistică, oferind programe diversificate, expoziții de profil și alte manifestări conexe: târg de vinuri, târg de artizanat, tăierea porcului, concurs de cârnaț uscat, concurs de preparare carnați, concurs de murături, concurs de aranjare masă festivă.

 

Acest festival a ajuns să fie unul dintre cele mai cunoscute manifestări gastro-culturale din Ungaria şi Europa Centrală şi de Est dispunând de cea mai mare forţă de atracţie turistică începând din anul 1997. Evenimentul, care anul trecut a adus peste 100.000 de vizitatori, are ca scop central pregătirea de cârnaţi de Békéscsaba, tradiţiile legate de tăierea de porci, sărbătorile comunităţilor maghiare şi slovace.

Festivalul Cârnaţilor de la Békéscsaba are, în fiecare an, un oraş invitat pe durata celor patru zile de sărbătoare a cârnaţului. Oraşul invitat din străinătate anul acesta este Aradul. Vizitatorii au ocazia să cunoască în decursul acestor  zile istoria oraşului, ospitalitatea locuitorilor, gastronomia, potențialul cultural și turistic, şi vor primi şi o gustare de pe paleta culturală a Aradului.

Partea de gastronomie a orașului Aradul a fost dublată de un program cultural la festival. Astfel, Rapsozii Zărandului, ansamblul "Maria Grațiana" din Olari, Malvina Nagy și Aura Bonchiș au urcat pe scena festivalului și au încântat publicul prezent.

La deschiderea oficială, care a avut loc joi seara, au fost prezenți președintele interimar al Consiliului Județean Arad, Adrian Țolea, și viceprimarul municipiului Levente Bognar. "Am participat la acest eveniment, noi cei de la Consiliul Județean Arad împreună cu cei de la Primăria Arad. De dimineață am avut o întâlnire de lucru pentru proiectele transfrontaliere în care dorim să ne implicăm, iar acum, seara, suntem aici la deschiderea Festivalului Cârnațului. Este important să învățam de la un  festival atât de  mare. Sunt mulți producători, am înțeles că sute de echipe  vor prepara carnați la acest festival. Astfel de evenimente devin regionale și este important să fim prezenți la ele", a spus Adrian Țolea.

Galerie foto (35)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite
Inchide