Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Arădenii, primii intre primii

Arădenii, primii intre primii
Comentează 1

În aceste zile a avut loc la Cluj Napoca Campionatul Mondial de Fitness și Culturism. Aradul a fost reprezentat de catre Constantin Bîșcă si Feri Andrasoni, sportivi ai clubului Xox Gym Arad. 

Constantin Bîșcă a intrat in finala si a obtinut locul 5 la categoria 50+, iar Feri Andrasoni a obtinut locul 4 la categoria master 45-50 ani si locul 4 la categoria seniori. După acest concurs cei doi au fost selecționați pentru a face parte din lotul național al României la fitness si culturism. La acest concurs s-au reunit peste 1000 de sportivi, care sunt campioni ai lumii.

Iată, în continuare, un scurt interviu cu proaspătul campion Constantin Bîșcă, despre eveniment și despre  fitness si culturism, în general:

- Rep. - Povestiți-ne, vă rog, pe scurt ce este cu acest Campionat Mondial de Fitness și Culturism

- C. B. - În urma calificării de la faza națională de la Sibiu am ocupat locul II la categoria Master (de un an de zile, de când mă pregătesc din nou pentru competiții, am luat mereu locul I sau II) și astfel am fost introdus în lotul național, pentru a putea concura la mondiale. Au fost sportivi din 26 de țări, normal că am fost puțin speriat, căci nu am mai văzut sportivi atât de bine pregătiți, venind din atâtea țări, (sunt și sportivii români pregătiți, dar, la categoria mea de vârstă, nu am văzut atât de valoroși ca la acest campionat mondial), dar, cu tot tracul pe care l-am avut, până la urmă am reușit să mă stăpânesc și m-am calificat în primii 6, ccupând efectiv locul 5. Ținând cont de faptul că m-am pregătit doar un an de zile, în vreme ce alți sportivi fac asta de 20 de ani, eu mă consider un norocos, un favorizat al sorții. Desigur, am muncit din greu în acest an dar, iată că s-au văzut și rezultatele. Sigur că am și suferit antrenându-mă din greu, dar o fac tot timpul cu drag pentru sport. Eu am concurat pentru România, pentru clubul meu, XOX Gym  Arad și sunt foarte mândru că am putut să duc numele României și al Aradului la Mondiale și am mai avut încă un sportiv, care momentan este antrenor la mine în sală, Feri Andrasoni și el a luat locul 4 seniori, 4 Master. Momentan el este la alt club, dar sperăm ca, începând de anul viitor, să îl ducem în clubul nostru. L-am sprijinit mult și îl voi sprijini în continuare, căci vrem să facem ceva frumos pentru sport, să ducem cât mai sus și cât mai departe numele Aradului, căci mult timp noi am fost reprezentați doar prin Kantor Eugen, care este o legendă a sportului, a culturismului și pentru care am tot respectul și dorim acum să mergem mai departe, cât de sus putem.

R. - Spuneți-ne, vă rog, câteva cuvinte și despre concursul pe care intenționați să-l lansați la Arad începând de anul viitor.

C. B. - Am încercat în urmă cu trei ani să organizez un concurs cu o federație, căreia e mai bine să nu-i dau numele, dar nu s-a finalizat nimic, iar acum ne-am afiliat la IFBB, una dintre cele mai puternice federații din lume și de aceea am și constituit clubul sub federația lor și aș dori, cu sprijinul lor, al domnului președinte Gabriel Toncean, ca în fiecare an să putem face un concurs în Arad, cu numele nostru, XOX Nutrition. Cupa XOX NUTRITION ARAD se va desfășura anual, va fi concursul sălii noastre și al brandului de nutriție și intenționăm să fie un concurs privat, cu foarte buni sportivi, pregătiți cum se cuvine, să facem o figură frumoasă pentru arădeni și să promovăm cât de mult sport putem.

R. - Se adresează viitorul concurs unei anumite categorii de vârstă?

C. B. - În deschiderea concursului vrem să promovăm cât mai mult tinerii, chiar de la 10 - 14 ani, dacă sunt pasionați de sport, pentru a vedea și ei că nu numai performanța e necesară, ci orice fel de sport care te ajută să arăți bine și intreține condiția fizică la orice vârstă. Mai ales că tineretul în ziua de azi se confruntă foarte des pericolele băuturii, fumatului și drogurilor, care distrug atâtea și atâtea vieți tinere. Dacă dintr-o sută de copii, reușim să salvăm 15 - 20, eu zic că este foarte bine. Barem până ce trec de vârsta de 20 de ani și nu mai cad așa ușor tentațiilor.

R. - Credeți că ajută sportul și la formarea tinerilor ca și oameni, nu numai la ”formarea corpului”?

C. B. - Desigur, aici în sală avem o anumită disciplină, când vin, îi primim cu drag, chiar acum lucrăm la un abonament cu preț mai redus pentru copii până la 14 ani, oricum pentru elevi avem un abonament mai redus, de 70 de lei, 87 fiind la adulți, în timp ce pentru familie am făcut un abonament de 135 lei, tocmai pentru a promova sportul și a aduce cât mai mulți oameni spre sport și mișcare.

R. - Ce v-a împins să deschideți această sală?

C. B. - Iubesc ceea ce fac și am făcut această sală tocmai pentru a atrage oamenii spre sport, spre mișcare, nu am făcut-o pentru bani în primul rând, ci pentru a fi sala plină de oameni care fac sport și pe care-i și îndrumăm în acest sens. Pot să spun cu mândrie că toți cei care fac sport în sala noastră au rezultate! Dacă urmăriți paginile noastre veți vedea, ca de altfel și pe facebook, că de la o postare la alta există mai mici sau mai mari progrese. Evolueză și, clar, nu vin degeaba la noi la sală!

Galerie foto (6)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite