Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Arădeni ce nu trebuie uitaţi: MARII MEDICI ai ARADULUI

Fiecare din medicii, pe care îi voi nominaliza mai jos, binemerită un articol distinct. Sunt MARII MEDICI ai ARADULUI, ce au dat strălucire medicinii arădene din ultimele decenii. Precizăm că ei nu aparțin unei anume generații prin raportare la o perioadă de timp, ci alcătuiesc „familia”de aur a marilor predecesori ai medicilor arădeni de astăzi, o „familie”, ce reunește medici însuflețiți de IDEALURI ȘI ASPIRAȚII comune, prin ÎNALT PROFESIONALISM.          

Arădeni ce nu trebuie uitaţi: MARII MEDICI ai ARADULUI
Comentează 0

Fără îndoială, Aradul constituia un REPER la nivel național și nu numai, prin marii săi medici. Sunt MEDICI  în primul rând, EXCEPȚIONALI ca pregătire științifică, dar și ca practicieni, dăruindu-se fără rezerve, în „bătălia”pentru sănătatea celor mulți.

Sunt MEDICI, cu o statură profesională apreciată, deopotrivă, de colegi și de pacienți, mulți dintre aceștia veniți din toată țara, convinși că la Arad se află MEDICI de anvergură profesională. Sunt MEDICI, care, dincolo de profesia, pe care o onorau la cele mai înalte cote, o profesie transformată în „misie”, prin excelență, probată de profundă vocație, se dovedeau a fi INTELECTUALI FINI, cu LARGĂ DESCHIDERE SPRE CULTURĂ. 

Nominalizarea acestor MARI MEDICI ai ARADULUI poate părea subiectivă, dar am elaborat-o, ca urmare a dialogului cu arădeni de vârste diferite, care, aproape în unanimitate, le-a rostit numele, însoțindu-le de EMOȚIONANTE EXERCIȚII DE ADMIRAȚIE.        

Să-i reținem, așadar, cu aplauze binemeritate:      

RADIOLOGIE: dr. Ștefan Ardevan, primul director al Direcției sanitare a județului Arad, după despărțirea de regiunea Banat; dr. Gheorghe Ciobanu, profesor universitar, conducător de doctorat. 

ORTOPEDIE: dr. Alexandru Pop, profesor universitar, conducător de doctorat.                  

MEDICINĂ INTERNĂ: dr. Mariana Pușchiță, profesor universitar, conducător de doctorat; dr. Eftimie Miuțescu (gastroenterolog), profesor universitar, conducător de doctorat.      

CHIRURGIE: dr. Emil Safta, dr.Mircea Ududec.               

UROLOGIE: dr. Ioan Ioiart, profesor universitar, conducător de doctorat.                                         

OBSTETRICĂ ȘI GINECOLOGIE: Salvator Vuia.

PNEUMOLOGIE: dr. Dana Olar, profesor universitar;                                                                  

BOLI INFECȚIOASE: dr. Dinu Herețiu, profesor universitar.                                                             

PEDIATRIE: dr. Cornel Radu, dr. Dorin Lazăr, profesor universitar.                                                  

NEONATOLOGIE: dr. Doina Lucia Teodorescu.

CARDIOLOGIE: dr. Asineta  Curta.                          

NEUROLOGIE: dr. Erwin Herman.                     

DIABETOLOGIE: dr. Milivoi Stamoran.

Lizica Mihuţ

Articole asemanatoare