Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Arădean prins de jandarmi la pescuit cu unelete interzise (VIDEO)

Arădean prins de jandarmi la pescuit cu unelete interzise (VIDEO)
Comentează 1

La sfârșitul săptămânii trecute, un echipaj de jandarmerie a depistat, pe albia râului Mureș, un bărbat  care pescuia cu unelte interzise deținerii și folosirii neautorizate,  prin metoda greblare, folosind mai multe bețe de pescuit prevăzute cu mulinetă, cârlige tip triplă și plumbi de dimensiuni mari. 

Acesta a fost depistat pe malul drept al râului Mureș, în dreptul localității Frumușeni.  La vederea echipajului de jandarmerie, bărbatul a încercat să arunce uneltele de pescuit în apa, însă a fost oprit. 
Având în vedere că ,, pescuitul cu japca, cu ostia, suliţa, ţepoaica şi cu orice alte unelte înţepătoare sau agăţătoare, prin greblare sau harponare“  constituie infracțiune, conform prevederilor O.U.G. nr. 23/2008, privind pescuitul și acvacultura, jandarmii au întocmit acte de sesizare necesare organelor de urmărire penală. 
Uneltele de pescuit au fost ridicate în vederea confiscării și împreună cu actele de sesizare au fost înaintate organelor de urmărire penală în vederea continuării cercetărilor.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite