Vremea Romania, Arad 10°C

Stiri Arad

Arad și celelalte orașe ieșite din competiția ”Capitală Europeană a Culturii” primesc finanțare

Ministerul Culturii a lansat programul ”Oraşe Europene”, dedicat oraşelor care au candidat pentru titlul ”Capitală Europeană a Culturii” dar au ieșit din cursă, respectiv Alba Iulia, Arad, Bacău, Brăila, Braşov, Craiova, Iaşi, Sfântu Gheorghe, Suceava şi Târgu Mureş.

Arad și celelalte orașe ieșite din competiția ”Capitală Europeană a Culturii” primesc finanțare
Comentează 0

”Oraşe Europene” reprezintă un program de susţinere adaptat nevoilor de dezvoltare culturală ale fiecărui oraş, informează News.ro.

”Încercăm să ducem mai departe acest proiect. Credem că sunteţi oraşe europene, că sunteţi altceva decât cei care nu au depus candidaturile”, a declarat Vlad Alexandrescu, ministrul Culturii, la întâlnirea cu reprezentanţii municipalităţilor şi ai asociaţiilor care au gestionat proiectele de candidatură.

Primarul Gheorghe Falcă a declarat, miercuri, că orașele care au fost candidate vor fi sprijinite de minister, care va deveni partener în proiecte culturale, finanțând astfel o parte din cheltuieli. Această colaborare ar urma să aibă loc până în 2021.

”Suntem orașe câștigătoare pentru că avem strategie culturală și am făcut investiții în domeniu”, a spus Falcă.

Printre altele, ministerul ar urma să finanțeze școlarizarea formatorilor culturali, adică persoane din administrațiile locale care au atribuții în domeniu.

De asemenea, cinematografele primăriilor vor intra într-un program de promovare a filmului de artă și a filmului românesc, urmând ca intrarea să fie gratuită.

Ministerul va fi partener într-un eveniment cultural ce va fi anunțat în curând de municipalitate și, nu în ultimul rând, Arad va fi pe lista orașelor ce vor fi promovate pe plan extern.

 

Scrie un comentariu

trimite