Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Arad Fashion Days la Filarmonică

Arad Fashion Days la Filarmonică
Comentează 0

Arad Fashion Days este primul eveniment de o asemenea anvergură în Arad şi va avea loc în perioada 23 - 24 noiembrie la Palatul Cultural din Arad. Dintre invitați îi amintim pe Maurice Munteanu, Cătălin Botezatu, Fabulous Muses, Clara Rotescu, Romanița Iovan, Eli Lăslean, Alda Ciceu, Vali Cioban, Ștefan Muscă, Alexandru Raicu, Kiki Dumitrescu și George Hojbotă. Prezintă: Cosmina Păsărin.

„Am ales ca locație pentru acest eveniment important una din clădirile reprezentative pentru orașul nostru, Filarmonica de Stat Arad, finalizată în anul 1913 de celebrul arhitect al Aradului, Ludovic Szántay. O clădire impozantă, primul Conservator din România și al 6-lea ca mărime din Europa, restaurată anul trecut, care va găzdui timp de 2 zile ceea ce putem numi un “Regal de modă” la Arad.

Ne bucurăm că, încă de la prima ediție, vom aduce la Arad cele mai mari nume din moda românească, designeri în vogă ai momentului, influenceri si bloggeri consacrați din industria de fashion si lifestyle, împreună cu designeri arădeni, timișoreni și invitați atât din țară cât și din străinătate, care care vor delecta publicul cu creații vestimentare deosebite, linii de accesorii și bijuterii" - au declarat organizatorii.

Arad Fashion Days este primul eveniment de o asemenea anvergură în Arad și primul care, după 20 de ani, va aduce din nou pe scena modei arădene designeri renumiți atât din România cât și din afara granițelor țării.

Partea de Smart Shopping, sub formă de târg cu vânzare, deschis de la orele 10:00 pe holurile laterale ale Palatului Cultural, se va desfășura în ambele zile de eveniment. În cadrul Smart Shopping-ului, atât designerii care sunt prezenți în show, cât și alți designeri, vor expune produse unicat, accesorii și bijuterii, care vor putea fi achiziţionate de vizitatori.

În ambele zile, show-urile de fashion vor începe la ora 19:00 și cuprind prezentările creaţiilor a 27 de designeri. Îi amintim aici pe: Cătălin Botezatu, Romanița Iovan, George Hojbotă, Lilyn, Cozacone, Andreea Cuciureanu, Artisans d’Amour, Ștefan Muscă, Paul Micșa, Salon Angelo, Clara Rotescu, Tudor Tailor, Chic By Vali Cioban,tAlexandru Raicu, Alda Ciceu, Diana Molnar, Mirabel, Optica Veszi, Kiki Dumitrescu, Luminița Balazs, Aura Dumitru, Men’s Style Fashion, Dorotheea Ozsvar, Bianca Ilonca, Cosette, Ellis By Eli Laslean.

Deschiderea evenimentului va fi făcută de cel mai cunoscut designer din România, care a organizat show-uri de fashion pe fiecare continent, de la New York sau Las Vegas, la Winsock în Namibia, Islanda, Indonezia și în toate marile capitale ale Europei. În calitate de special guest, Cătălin Botezatu, va prezenta la Arad Fashion Days o colecție impresionantă de haute couture – “Animal Instinct”.

Vor urma designeri din Arad si din țară, unii deja consacrati, care ne vor încânta cu o serie de colecţii special create pentru a le lansa în cadrul Arad Fashion Days, dar şi unii aflaţi la început de drum, studenți sau absolvenți ai facultăților de artă și design, ale căror creații art nouveau vor exploda pe scenă în cele două zile de eveniment.

Deschiderea show-urilor de duminică va fi făcută de nimeni altul decât cel mai mare designer de avangardă din România, George Hojbotă, designerul controversat, opulent, dramatic, haute couture care va aduce pe scena Arad Fashion Days un adevărat pelerinaj vestimentar cu mixuri de linii și forme, volumetrii, suprapuneri și texturi diferite care se încheagă într-o colecție spectaculoasă din care nu vor lipsi suprizele.

"Invitatul nostru special pentru această ediție este Maurice Munteanu, unul dintre stiliștii de referință din România. Este un om pasionat de frumos, ce inspiră și expiră artă, pasiune și stil. Este fashion editor al revistei Elle și jurat la emisiunea “Bravo, ai stil!” difuzată pe canalul de televiziune Kanal D. A colaborat cu mulți dintre artiștii momentului, în calitate de consilier de imagine și stilist, a realizat sute de editoriale fashion de neuitat și, în calitate de jurat la una dintre cele mai iubite emisiuni, “Bravo, ai stil!”, a ajuns la inimile noastre prin stilul său unic.

Ambasadoarele evenimentului sunt nimeni altele decât  bloggerițele și influencerele Fabulous Muses, Diana Enciu și Alina Tanasă. ‘‘Fabuloasele’’ Diana Enciu și Alina Tanasă sunt influenceri majori în fashion, digital talents, stiliști și personal shoppers. Participă la Fashion Week-uri din toată lumea de peste şapte ani, apar pe coperțile celor mai hip publicații și în cele mai urmărite producții TV fiind, de fapt, și primele bloggerițe de fashion din România care au apărut pe coperta unei reviste glossy internaționale. Au o comunitate construită organic și abordează toate temele actuale – de la sustenabilitate la woman power – cu umor și autenticitate.

În ambele zile, după terminarea show-urilor, va avea loc câte un after party exclusivist unde sunt pregătite două lansări:

În prima zi, la “FRAGRANCE PARTY”, vor trona parfumurile de nișă și artizanale de la Niche Scent. Cu această ocazie se vor lansa oficial în România parfumurile din gama The Spirit of Dubai. Gazda noastră va aduce un invitat special la Fragrance Party, Ghost Noose din Italia, linia de parfumuri născută din pasiunea unui tânăr regizor artistic pentru cele mai rafinate parfumuri și inspirată din lumea celor care creează și îmbină esențe dând viață unui miros si parfum unic.

A doua zi - “LIMITED EDITION PARTY” - unde OpticaVeszi va prezenta o serie de accesorii de lux în ediție limitată sau chiar unicat. Vor fi prezentaţi ochelari de soare de la designeri celebri - Gucci, Saint Laurent Paris și Dolce&Gabbana - care vor încânta privirea publicului iubitor de modă.

Amfitrioana acestui eveniment, cea care va da glas descrierii minunatelor creații prezentate în cadrul show-urilor celor peste 20 de designeri prezenți în ambele zile, va fi nimeni alta decât frumoasa Cosmina Pāsārin. O voce inconfundabilă, care știe să contureze parcursul unui show de modă astfel încât publicul să fie în totalitate transpus în poveștile fiecărui designer.

Toate acestea însotite de muzica lui Mike Cross – un DJ recunoscut în Arad care a urcat și pe scena Untold si care va pregăti special pentru eveniment un mix de muzică clasică pe acorduri moderne. Invitat pentru aceste două seri va fi artistul Beni Mihai care va avea un recital special pentru fiecare seară în parte.

Ne dorim să facem din acest eveniment un reper pentru moda arădeană și să pătrundem în lumea fashion românească și internațională, ca fiind un eveniment de reper în industrie”, spun organizatorii.

Evenimentul este organizat de asociația Yout Team în colaborare cu Primaria Municipiului Arad prin Centrul Municipal de Cultura și Consiliul Județean Arad prin Centrul Cultural Județean Arad și se desfășoară sub patronajul FRDVA Federația Română de Design și Accesorii Vestimentare a cărei președinte, Clara Rotescu, designer recunoscut internațional, va fi unul dintre invitații speciali ai evenimentului.

Biletele se pot achiziționa online pe Bilete.ro in Tucano Coffee (Arad, Atrium Mall), Inmedio Germanos Romania, Magazinele Vodafone si Poșta română.
Link: https://www.bilete.ro/ara…/arad-fashion-days-23-24-nov-2019/

 

 

Galerie foto (37)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite