Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Aproximativ 5,5 metri cubi de material lemnos, confiscat

Polițiștii Secției 8 Rurală Săvârșin au depistat ieri, pe D.N. 7, în Bârzava, un transport de material lemnos, fără proveniență legală.

Aproximativ 5,5 metri cubi de material lemnos, confiscat
Comentează 0

Ansamblul rutier, care transporta 5,59 metri cubi de lemn de foc, era condus de un bărbat de 52 de ani, din Felnac, care a fost sancționat conform Legii 171/2010, pentru lipsa documentelor de proveniență, neînregistrarea transportului în aplicația SUMAL, lipsa fotografiilor și refuzul de a descărca materialului lemnos, cu amendă în valoare de 21.000 de lei, materialul lemnos fiind confiscat.

În conformitate cu prevederile Legii 46/2008 ,  H.G. 470/2014 și Legii 171/2010,

vă aducem la cunoștință următoarele:

  1. În cazul recoltării lemnului din fondul forestier național sau din vegetația forestieră din afara acestuia, legalitatea provenienței materialelor lemnoase se atestă prin următoarele documente:
  • actul de punere în valoare,
  • autorizația de exploatare (în termen);
  • procesul-verbal de predare a parchetului;
  • avizul de însoțire a materialelor lemnose în cazul expedierii, deținerii, transportului, depozitării, prelucrării sau comercializării materialelor lemnoase.       
  1. În cazul transportării materialelor lemnoase de la locul recoltării (indiferent de mijlocul de transport), legalitatea provenienței acestora se face prin intermediul avizului de însoțire a materialelor lemnose.       
     
  2. În cazul achiziționării de materiale lemnoase, legalitatea deținerii acestora se face în baza avizului de însoțire a materialelor lemnose, în care la rubrica destinatar sunt completate datele cumpărătorului.         

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite