Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Aproape 70 de oameni au murit loviți de fulger, în India. 11 victime și-au pierdut viața când făceau selfie-uri

Cel puțin 69 de oameni au murit în India după ce au fost loviți de fulger, potrivit autorităților. În această perioadă, țara se confruntă cu furtuni musonice. 

Aproape 70 de oameni au murit loviți de fulger, în India. 11 victime și-au pierdut viața când făceau selfie-uri
Comentează 0

42 de oameni au murit în Uttar Pradesh, iar 20 au decedat duminică în Rajasthan, ambele state din nordul Indiei.

Potrivit poliției, 11 persoane au fost lovite de fulger în timp ce făceau selfie-uri în ploaie într-un turn de veghe la Fortul Amer, datând din secolul al XII-lea, în Jaipur, capitala statului Rajasthan. Când s-a produs incidentul, în turn se aflau aproximativ 30 de oameni. Din cauza fulgerelor, mai mulți au sărit din turn. 
”Oamenii se aflau duminică în turn îşi făceau selfie-uri fără să le pese de vremea nefavorabilă. Peste 20 de persoane rănite au fost spitalizate”, au precizat autoritățile. 

În afară de incidentul de la Fortul Amer, alte nouă persoane au murit lovite de fulger în statul Rajasthan, şapte dintre ele fiind copii, au declarat oficiali locali.

În Uttar Pradesh, 42 de persoane, în mare parte fermieri sau persoane fără adăpost, au murit în incidente similare. Alte şapte au murit lovite de fulger în statul Madhya Pradesh, din centrul ţării.

Guvernul a anunţat că familiile victimelor și ale răniților vor primi despăgubiri, potrivit Agerpres.

În India, în timpul sezonului musonic, care durează din iunie până în septembrie, sunt frecvente furtuni puternice însoţite de fulgere.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite