Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Apple Watch Ultra cu măsurarea tensiunii arteriale va fi lansat în 2024

Apple Watch Ultra cu măsurarea tensiunii arteriale va fi lansat în 2024
Comentează 1

În prima săptămână a anului 2023 au apărut deja primele informații despre viitorul ceas inteligent despre Apple Watch Ultra. Au trecut aproximativ patru luni de când compania Apple a lansat Apple Watch Series 8 (Apple Watch și Apple Watch SE) și vedeta Apple Watch Ultra pe piață. Acestea sunt ceasuri foarte bune și au caracteristici premium, dar la un preț premium. Modelul SE este ceva mai ieftin.

Noile ceasuri, Apple Watch 8, Apple Watch SE și Apple Watch Utra au toate caracteristicile posibile și imposibile, cu excepția uneia și anume monitorizarea tensiunii arteriale. Ironia este că multe ceasuri accesibile au acum o funcție de monitorizare a tensiunii arteriale - blood pressure (BP). Nu mai vorbim că rivalul său de pe piață, Samsung Galaxy Watch 5 Pro, are această funcție.

Dar acest lucru se va schimba în curând, potrivit TizenHelp. Recent compania Apple a înregistrat un brevet pentru un ceas cu măsurarea tensiunii arteriale. Apple a înregistrat brevetul la United States Patent and Trademark Office - Oficiul pentru brevete și mărci din Statele Unite (USPTO). Din documentația depusă pentru obținerea brevetului rezultă că este vorba despre un dispozitiv non-invaziv care poate fi atașat la cureaua ceasului sau Apple Watch.

Ceasul utilizează unități senzoriale negonflabile pentru a măsura tensiunea arterială a unei persoane pe baza undelor sonore. Din informațiile de până acum, se pare că rezultatele vor fi mai precise decât pot înregistra actualele ceasuri Samsung Galaxy Watch 5 și Galaxy Watch 5 Pro.

Nu știm dacă vom vedea această funcție pe actualele ceasuri Apple Watch Series 8. S-ar putea lansa cu următoarele ceasuri Apple și eventual apoi, printr-o actualizare să apară și pe actualele ceasuri. Dar este posibil ca Apple Watch Series 9 din toamna acestui an să vină cu funcția de măsurare a tensiunii arteriale. Sunt totuși informații că nu va exista un Apple Watch Ultra în acest an.

Potrivit mai multor zvonuri, Apple va lansa următorul Apple Watch Ultra cu un ecran mai mare doar în 2024. În plus, următorul model Ultra poate veni cu un ecran mai mare de 2,1 inch (5,33 cm) cu un afișaj micro-LED. Va fi un afișaj mult mai luminos decât cel actual.

Probabil în perioada următoare vor apărea mai multe informații despre viitoarele ceasuri inteligente Apple și eventualele noi funcții ce vor fi adăugate pe ele de compania americană.


Scrie un comentariu

trimite