Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Apple introduce “Protecția dispozitivului furat” pentru iPhone cu iOS 17.3

Apple introduce “Protecția dispozitivului furat” pentru iPhone cu iOS 17.3
Comentează 1

Furtul unui iPhone a fost destul de dificil până acum, dar va deveni și mai dificil în perioada următoare. Compania Apple introduce caracteristica Stolen Device Protection - Protecția dispozitivului furat pentru iPhone cu actualizarea iOS 17.3 beta.

Această caracteristică își propune să ofere o combinație de ușurință în utilizare și măsuri de securitate sporite. Este asemănător cu o verificare suplimentară pentru a vă asigura că iPhone-ul și informațiile sunt în siguranță. Apple a dezvăluit recent sistemul de operarea iOS 17.2 pentru public, iar acum gigantul din Cupertino a dezvăluit următoarea sa iterație, iOS 17.3, pentru dezvoltatori și testeri beta. Un plus notabil la această actualizare este o nouă caracteristică de securitate numită Stolen Device Protection pentru iPhone, potrivit MySmartPrice.

Dar, cum va funcționa Stolen Device Protection - protecția dispozitivului furat iPhone pe telefoanele Apple? Apple a făcut mai ușor să vă păstrați iPhone-ul în siguranță cu Stolen Device Protection. Funcționează în două moduri: în primul rând, pentru sarcinile de zi cu zi, cum ar fi folosirea parolelor sau efectuarea plăților, aveți nevoie doar de amprenta sau fața dvs. pentru a confirma că sunteți cu adevărat dvs. - nu este nevoie de o parolă.

În al doilea rând, există un strat suplimentar de protecție pentru lucruri suplimentare importante, cum ar fi schimbarea parolei ID-ului Apple sau dezactivarea funcțiilor de siguranță. Dacă nu vă aflați în locurile dvs. obișnuite, există o întârziere de o oră înainte de a putea face aceste lucruri. După așteptare, trebuie să-ți folosești din nou amprenta sau fața pentru a te asigura că ești încă tu. Este ca și cum ai verifica de două ori pentru a-ți păstra telefonul și informațiile super sigure! Cel puțin până în acest moment telefoanele Samsung Galaxy nu au acest sistem de protecție.

Cum activezi funcția de protecție a dispozitivului furat pe iPhone-ul tău?

  • Deschideți aplicația Setări.
  • Derulați în jos și alegeți Face ID & Passcode (sau Touch ID & Passcode).
  • Selectați Protecția dispozitivului furat.

Trebuie să menționăm că această funcție este în prezent exclusivă pentru utilizatorii iOS 17.3 din programul beta. Probabil nu va dura mult timp până când Apple va lansa funcția la nivel global.

A existat o creștere semnificativă a furturilor de smartphone-uri, în special în cazul iPhone-urilor și a telefoanelor Samsung Galaxy în locuri publice. Conform mai multor surse, o metodă tipică implică atacatorii care urmăresc victimele introducând codurile de acces, luându-și iPhone-urile și utilizând aceste informații pentru a modifica ID-ul Apple al victimei. Acest lucru nu numai că a blocat proprietarii din conturile lor, dar a avut și un impact asupra copiilor de rezervă iCloud.

Se pare că pentru a gestiona această problemă, Apple introduce funcția „Protecția dispozitivului furat”. Acesta își propune să ofere un amestec de ușurință în utilizare și măsuri de securitate îmbunătățite. 

Foto: Garmin

 


Scrie un comentariu

trimite