Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Aplicație dedicată schimbării furnizorului de gaze și curent electric

Delgaz Grid, compania de distribuție din cadrul Grupului german E.ON, a lansat la 1 iulie o aplicație dedicată schimbării furnizorului de energie electrică și gaze naturale, care permite schimbul de date și informații între părțile implicate. Platforma este disponibilă pe pagina web Delgaz Grid la adresa https://delgaz.ro/schimbare-furnizori. Potrivit reprezentanților companiei, la platformă au acces gratuit și nediscriminatoriu toți furnizorii de gaze naturale și/sau energie electrică licențiați.

Aplicație dedicată schimbării furnizorului de gaze și curent electric
Comentează 1

Prin facilitățile oferite de noua aplicație sunt eliminate disfuncționalitățile inerente transmiterii de date și informații pe canalele tradiționale, și implicit întârzierile sau erorile în procesul de schimbare a furnizorului.

Suplimentar, datele de consum pot fi accesate de către clienții finali, de către furnizorii ce au clienți în zone în care Delgaz Grid deține licență de distribuție sau de către alt furnizor decât cel cu care clientul are contract, cu acordul scris al clientului.

„Criza sanitară prin care trecem a demonstrat încă o dată, dacă mai era nevoie, importanța digitalizării. Digitalizarea rețelelor de distribuție, a proceselor interne, dar mai ales a celor externe, care implică interacțiunea cu clienții, partenerii de afaceri și instituționali, sunt prioritare în viziunea noastră. Nouă platformă răspunde cerințelor pieții de energie și va aduce un beneficiu real utilizatorilor sistemului de distribuție, fie că sunt consumatori sau furnizori”, a declarat Csulak Ferenc, Director General al Delgaz Grid.

Reprezentanții societății susțin că toate informațiile tranzitate pe platformă sunt stocate în siguranță și sunt utilizate în conformitate cu legislația referitoare la prelucrarea datelor cu caracter personal.

„Pe lângă platforma dedicată schimbării furnizorului, deja este funcțională platforma Acces Delgaz (pentru racordarea noilor consumatori la sistemul de distribuție), iar în continuare analizăm și digitalizarea/automatizarea altor procese pentru creșterea calității oferite utilizatorilor sistemului de distribuție”, mai spun cei de la Delgaz Grid..    


Scrie un comentariu

trimite