Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Apel către firmele arădene în contextul coronavirusului (COVID-19)

Apel către firmele arădene în contextul coronavirusului (COVID-19)
Comentează 0

Conducerea Camerei de Comerț, Industrie şi Agricultură a judeţului Arad lansează un apel către agentii economici arădeni să comunice dacă situația de criză generată de virusul Covid-19 are un impact negativ asupra activității pe care o desfășoară. Astfel, antreprenorii sunt rugați să transmită sugestii sau puncte de vedere cu privire la măsurile ce trebuie luate în contextul crizei coronavirusului, pentru a nu destabiliza activitatea companiilor.

Propunerile de măsuri pot fi transmise pe adresa de e-mail: ccia@ccia-arad.ro, după care vor fi centralizate şi ulterior înaintate, neîntârziat, autorităților centrale și factorilor de decizie.

“În calitate de reprezentant şi susţinător al mediului de afaceri, Camera de Comerţ Arad are obligaţia de a veni în sprijinul tuturor agenţilor economici. Vă asigur că vom depune toate eforturile pentru a vă informa la timp cu toate problemele create de epidemia de coronavirus şi implicaţiile acesteia la nivelul mediului de afaceri”, informează preşedintele CCIA Arad, domnul Gheorghe Seculici.

 

Context:

În contextul răspândirii accelerate a infecției cu Coronavirus COVID-19, prin raportare la consecințele economice ale acestuia, Sistemul Camerelor de Comerț și Industrie din România, prin Camera Națională - Camera de Comert si Industrie a Romaniei, a solicitat Guvernului României ca, pe lângă măsurile pentru combaterea răspândirii noului virus, să adopte cu celeritate măsuri pentru sprijinirea economiei și a mediului de afaceri.

Este evident că măsurile dispuse de autorități generează pierderi semnificative la nivelul operatorilor economici care, la rândul lor, depun toate eforturile în vederea limitării consecințelor ce decurg din deciziile autorităților, însă este absolut necesar ca statul să vină in sprijinul mediului de afaceri prin măsuri și politici publice pentru limitarea riscurilor și compensarea pierderilor economice:

  • ajutoare și facilități guvernamentale menite să stimuleze munca la domiciliu
  • facilități la plata impozitelor
  • compensări ale pierderilor companiilor lovite de restricții impuse de protecția populației
  • scutiri, diminuări de taxe, impozite TVA sau amânări la plăți etc.

Camera de Comerț și Industrie a României face parte din Grupul de lucru interinstituțional pentru evaluarea impoctului economic, financiar și bugetar asupra României, generat de efectele epidemiei Covid-19 – (GLI – ECOROM), care își desfășoară activitatea sub coordonarea Cancelariei Prim-ministrului și a Administrației Prezidențiale, prin Departamentul Politici Economice și Sociale. Camera de Comerț și Industrie a României a solicitat deja Guvernului României ca, pe lângă măsurile pentru combaterea răspândirii noului virus, să adopte cu celeritate măsuri pentru sprijinirea economiei și a mediului de afaceri.

GLI – ECOROM are ca obiective analiza riscurilor economice generate de epidemie, monitorizarea permanentă a tuturor indicatorilor macroeconomici naționali și a evoluțiilor din principalele economii partenere din Uniunea Europeană, elaborare de recomandări și propunerea de măsuri eficiente pentru evitarea producerii unor riscuri economice, precum și elaborarea unui mix de politici economice, fiscal și monetare pentru diminuarea potențialelor efecte economice negative ale epidemiei Covid-19 asupra agenților economici din România.

Biroul de presă al CCIA Arad

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite