Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

AOA va transforma zona Aeroportului Arad într-un mic orășel

Organizatorii Arad Open Air Festival au prezentat, în cadrul unei conferințe de presă, noutățile pe care le pregătesc anul acesta. Ajuns la cea de a patra ediție, festivalul a crescut de la an la an punând Aradul pe harta muzicii internaționale, astfel încât casele de discuri au început să-i contacteze pe organizatori pentru a face o serie de propuneri.

AOA va transforma zona Aeroportului Arad într-un mic orășel
Comentează 0

Noutățile din acest an au fost prezentate de Glad Varga și Sergiu Bîlcea, vicepreședintele Consiliului Județean. „Consiliul Județean Arad este partener în cadrul festivalului. Dorim ca împreună să atragem cât mai mulți turiști. Alături de noi se află domnul Sergiu Bîlcea, vicepreședintele CJA și Ancuța Breban, care se ocupă de activitățile din cadrul festivalului”, și-a început Glad Varga prezentarea. În continuare, acesta a ținut să menționeze că se dorește atragerea unui număr cât mai mare de arădeni care să facă parte din grupul implicat în organizarea festivalului. Asta, în condițiile în care, anul trecut, nu mai puțin de 200 de persoane au fost implicate în tot ceea ce înseamnă AOA.

Cel mai mare festival

Trebuie spus că spre deosebire de anul trecut când a avut loc în septembrie, festivalul din 2019 se va desfășura între 28 și 30 iunie. „Anul trecut, festivalul a avut loc în septembrie, în perioada când începe școala. Acum va fi organizat în iunie, când se termină școala, înaintea marilor evenimente din România și din zonă. Trebuie să știți că ne dorim să devenim cel mai mare festival de muzică live, electronică din vestul României și din zonă. Anul acesta ne dorim să transformăm zona Aeroportului într-un mic orășel. Acolo va fi un camping, dar și spații pentru paintball, cățărări și alte activități atractive. Vom mai avea acrobați, dansatori, efecte. Va fi o experiență de neuitat”, a mai spus Glad Varga.

5 artiști din top 100 DJ

Până în momentul de față, au fost vândute deja peste 1.000 de bilete în afara județului, în țară și străinătate și organizatorii speră că, la final, vor trece de 3.000, comparativ cu 1.600 de bilete, câte au fost vândute anul trecut în afara județului. „Vom avea trei scene: main stage, ABC stage și scena pentru debutanți. La scena principală mergem pe EDM (electronic dance music) seara, iar înainte vom avea muzică live, hip-hop și rock. Vom aduce 5 artiști din top 100 DJ din lume. Îl avem pe Paul Van Dyk, care vine cu albumul său «Music Rescues Me», pe Markus Schulz, Mattn, Swanky Tunes, iar până la festival vom mai avea o surpriză pentru participanți deoarece nu sunt anunțați toți încă”, a mai spus Glad Varga.

„Economia locală are numai de câștigat”

În ceea ce privește parteneriatul cu autoritățile județene, trebuie spus că acesta este de un real ajutor pentru păstrarea unui preț mai scăzut al biletelor și pentru atragerea unor artiști internaționali. „Faptul că Aradul are un asemenea festival, că are o mică tradiție, ne face să ne dorim să-l creștem. Cu astfel de evenimente, Aradul devine un punct interesant pe harta muzicii internaționale. Prin faptul că vor veni spectatori din alte zone ale țării și din străinătate, economia locală va avea numai de câștigat. Anul trecut, pe perioada festivalului, hotelurile și restaurantele au fost pline. Dorim să avem cât mai multe evenimente de acest gen, precum Arad Open Air, Raliul Aradului, Maratonul etc. deoarece ele aduc turiști și automat câștig pentru economia arădeană. Administrația locală va fi un partener la toate aceste evenimente, deoarece fără o economie în creștere nu putem vorbi de un Arad în dezvoltare. Vom veni în fața arădenilor și cu alte evenimente și ne dorim ca Aradul să fie un punct de atracție”, a declarat Sergiu Bîlcea.

Citește și Paul van Dyk aduce rețeta fericirii, tocmai din spațiu, la Arad Open Air Festival

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite