Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Angiograf periferic și un nou computer tomograf pentru Spitalul Judeţean

O investiție importantă din fonduri europene pentru Spitalul Județean va deservi mii de arădeni în următorii ani. Este vorba despre angiograful periferic și noul computer tomograf al spitalului, cumpărate de Consiliul Județean și predate spitalului. În ședința de joi a Consiliului Județean Arad, acesta va preda Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad și investiția care a prevăzut amenajarea interioară a unor spații medicale în corpurile de clădire C1 (corpul central) și C3 (clădirea ambulatoriului) în vederea amplasării acestor echipamente medicale. Cele două echipamente facilitează diagnosticarea rapidă și precisă a diferitelor boli, ceea ce permite medicilor să intervină cu o rată mai mare de succes.

Angiograf periferic și un nou computer tomograf pentru Spitalul Judeţean
Comentează 1

Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, a declarat: „Așa cum am mai spus, în domeniul sănătății lucrăm pe două mari direcții: dotarea cu aparatură a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad și demararea proiectelor de modernizare a infrastructurii medicale! În toate secțiile spitalului am achiziționat aparatură necesară pentru buna desfășurare a actului medical. Am dotat cu aparatură de înaltă performanță în special secțiile de radiologie, chirurgie, cardiologie, ambulator, ATI. Facem tot ce ține de Consiliul Județean, și aici mă refer la partea financiară, pentru a le oferi arădenilor un sistem medical performant”.

Amenajarea spațiului a constat în baritări ale camerei de examinare, uși și ferestre plumbuite, dimensionarea camerei de examinare în concordanță cu caracteristicile echipamentului radiologic.

Angiograful periferic și computerul tomograf cumpărate de Consiliul Județean pentru spital au în total valoarea de 1 350 000 euro.

Angiograful periferic deservește Laboratorul de Cardiologie Intervențională, în regim ambulatoriu, și cu ajutorul lui se vor efectua și proceduri pentru tratarea arterelor periferice, adică, într-un limbaj popular, se va putea preveni în unele cazuri amputarea picioarelor.

Computerul tomograf achiziționat de Consiliul Județean Arad este un CT de tip multislice (128 slice-uri), care va deservi pacienţii care vin la spital în regim ambulatoriu. Este al treilea computer tomograf achiziționat de Consiliul Județean pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad. 

Sursa foto: Facebook Iustin Cionca

 

 

 

 

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite