Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Angajaţii ROMATSA declanşează greva generală pe 30 Mai, la ora 9.00. Două treimi din zboruri, anulate

Sindicatul Serviciilor de Trafic Aerian din România (ATSR) şi reprezentanţii ROMATSA s-au întâlnt cu ministrul Transporturilor, luni, pe fondul grevei anunţate de controlorii de trafic aerian. Negocierile au eşuat,iar angajaţii ROMATSA vor declanşa greva marţi, 30 mai, la ora 9.00, a declarat Gabriel Tudorache, preşedintele sindicatului.

Angajaţii ROMATSA declanşează greva generală pe 30 Mai, la ora 9.00. Două treimi din zboruri, anulate
Comentează 0

Angajaţii ROMATSA vor declanşa greva generală pe 30 mai, la ora 9.00. Ei sunt obligaţi să asigure o treime din trafic, conform legislaţiei, însă cursele care vor fi anulate sunt stabilite de Eurocontrol, nu de autorităţile naţionale din România.

"Există şanse rezonabile ca greva să fie suspendată mâine. (...) Nu după şase ore, ci după o oră, două ore", a anunţat liderul Sindicatului Serviciilor de Trafic Aerian din România (ATSR), Gabriel Tudorache, după negocierile de la Ministerul Transporturilor.

Sinidcaliştii au precizat că exista un termen limită pentru depunerea proiectului de buget al regiei, termen care este luni, şi că există riscul ca Romatsa să intre în faliment. 

Luni dimineaţă, înaintea începerii negocierilor, reprezentanţii sindicatului precizau că greva controlorilor de trafic aerian este pentru a salva regia şi că ea nu are legătură cu minivacanţa de Rusalii, nici cu salariile.

Citeste mai mult pe romaniatv.net


Scrie un comentariu

trimite