Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Angajații la stat vor avea o minivacanță de 6 zile de Paște și Ziua Muncii

Anul acesta, cu ocazia Sărbătorii Pascale și a Zilei Muncii, bugetarii  se vor delecta cu o minivacanță generoasă, care se va întinde pe o săptămână.

Angajații la stat vor avea o minivacanță de 6 zile de Paște și Ziua Muncii
Comentează 0

Majoritatea angajaților care lucrează la stat vor avea o minivacanță de 6 zile în perioada 1 mai – 6 mai 2024, de Ziua Muncii și de Paște.

Ziua Muncii , 1 mai, şi Vinerea Mare sunt deja declarate zile libere pentru angajaţii la stat în Codul Muncii. În acest an, Vinerea Mare cade în ziua de 3 mai, iar Învierea pe 5 mai. Mai mult, decembrie, Guvernul a decis ca și ziua de 2 mai să fie zi liberă pentru angajații la stat.

Prin urmare, bugetarii se numără încă o dată printre angajații privilegiați din România bucurându-se de vacanțe prelungite.

Mai mult, în 2024 va mai exista o minivacanță în luna august. Data de 16 august pică într-o zi de vineri, imediat după sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului (Sfânta Maria) care este joi. Aceste două zile libere împreună cu weekendul care urmează acestora, va însemna pentru bugetari o minivacanță de 4 zile.

Și, ca și cum acestea nu ar fi de ajuns, angajații la stat vor beneficia de încă o minivacanță, de Crăciun: În condițiile în care Crăciunul (25 decembrie) și a doua zi de Crăciun (26 decembrie) pică miercurea și respectiv joia, Guvernul va decide ca și ziua de vineri, 27 decembrie să fie liberă pentru bugetari, rezultând altă minivacanță de 5 zile.

În total, în 2024, angajații au 17 zile libere legale.

Sursa: realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite