Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Angajați de la Spitalul Județean, chemați de acasă pentru a protesta

Sute de angajați din spitalele arădene au participat la greva de avertisment care a avut loc, miercuri dimineață, timp de două ore.

Angajați de la Spitalul Județean, chemați de acasă pentru a protesta
Comentează 0

La Spitalul Județean, internările şi operaţiile care nu au fost urgente au fost amânate până la ora 10.00, în urma protestului declanșat de Federaţia Sanitas. Angajaţii au pichetat secţiile şi s-au adunat pe holul şi în curtea unităţii pe perioada protestului. 

Sute de angajați au participat la grevă, însă mulți au fost chemați de acasă pentru a protesta. Asta pentru că unele secții ale spitalului lucrează cu scheme de personal subdimensionate şi nu ar fi putut fi asigurată desfăşurarea unei treimi din activitate, conform legislației.

Potrivit preşedintelui ”Sanitas” Arad, Delia Bonca, sindicatul are 2.000 de membri în judeţ, iar proteste au avut loc în majoritatea spitalelor.

Revendicările arădenilor sunt aceleași cu cele formulate la nivel național, adică introducerea în Ordonanţa 20/2016 a angajaţilor care lucrează în serviciul tehnic administrativ - 23.000 de persoane, a funcţionarilor publici din Direcţiile de Sănătate Publică - 1.800 de oameni şi a celor din creşe şi grădiniţe, aproximativ 1.500 de persoane.

De asemenea, Sanitas mai solicită reducerea diferenţelor salariale de până la 800 de lei dintre asistenţii medicali absolvenţi ai şcolilor postliceale sanitare şi cei cu studii superioare, considerând că ambele categorii au aceeaşi profesie, aceeaşi fişă a posturilor şi aceleaşi atribuţii. 

Federaţia a cerut şi reducerea diferenţelor de salarizare de până la 1.200 de lei, între spitalele clinice şi neclinice şi trecerea asistenţilor din asistenţa socială pe grila din sistemul neclinic. 

O grevă generală este programată să aibă loc în 31 octombrie, aproape 70.000 de sindicalişti ai Federaţiei Sanitas exprimându-şi acordul pentru această formă de protest.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite