Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Anchetă la Macea. Zeci de femei s-ar fi declarat abuzate de soţi pentru a avea beneficii financiare

Procurorii arădeni au început o anchetă în comuna Macea, unde mai multe localnice sunt suspectate că ar fi declarat în fals autorităţilor că au fost abuzate de soţi, pentru a avea beneficii financiare prin intermediul unui proiect social european, potrivit News.ro.

Anchetă la Macea. Zeci de femei s-ar fi declarat abuzate de soţi pentru a avea beneficii financiare
Comentează 1

Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad verifică informaţii conform cărora mai multe femei au declarat în fals că au fost abuzate de soţi, pentru a primi compensaţii financiare prin intermediul unui proiect social cu finanţare europeană.

"Mai multe persoane neidentificate din comuna Macea au prezentat ca adevărată o situaţie nereală pentru a se putea încadra în programul «START - O viaţă de calitate în siguranţă», organizat de Ministerul Muncii şi de Academia Naţională de Informaţii «Mihai Viteazul», în colaborare cu o fundaţie din Bucureşti, în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial injust, persoane care astfel au pricinuit o pagubă în cuantum de 6.000 de lei fiecare", se arată într-un comunicat al Parchetului, citat de News.ro.

Procurorii precizează că "s-a format un dosar penal, urmând să se efectueze cercetări în vederea stabilirii circumstanţelor comiterii  infracţiunii (înşelăciune -n.r.) şi a identificării tuturor persoanelor responsabile".

Zeci de femei ar fi beneficiat de bani, însă nicio reclamaţie de violenţă în familie nu este înregistrată la Poliția Macea. Banii au fost alocaţi prin intermediul unei fundaţii, astfel că reprezentanţii Primăriei spun că administraţia locală nu are legătură cu acest caz de înşelăciune.

Sursa: News.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite