Vremea Romania, Arad 0°C

Stiri Arad

Analiza dură a unui cunoscut psihoterapeut."SIMONA HALEP nu joacă tenis de plăcere, ci pentru ..."

Psihoterapeutul Peti Coman a lucrat opt ani în fotbal, în Liga 1, dar este şi apropiată de tenis. Ea este de părere că în sportul românesc, încă se mai merge pe a face performanţă stimulând agresivitatea persoanei. Totodată, medicul face şi o analiză dură a profilului psihologic al Simonei Halep.
 

Analiza dură a unui cunoscut psihoterapeut.
Comentează 1

Psihoterapeutul Peti Coman a lucrat de-a lungul carierei, atât cu fotbalişti, cât şi cu jucători de tenis. Deşi nu a consiliat-o pe Simona Halep, consideră că a doua jucătoare de tenis a lumii are o personalitate dificilă şi nu joacă tenis din plăcere, fiind mânată mai mult de interesul financiar.

Într-un interviu pentru bitpress.ro, Peti Coman spune: "În opinia mea, Simona Halep nu a ajuns să joace de plăcere, ci pentru recompense financiare. Există o anumită atitudine, o anumită faţă pe care o au oamenii atunci când fac lucruri de plăcere. Simona Halep nu o are. Cred că nu a găsit un psiholog care să lucreze cu ea pe partea de autocunoaştere şi dezvoltare personală.

Dacă aş sta de vorbă cu ea, aş descoperi, în principiu, ce se întâmplă cu ea. La tenis, ca şi la fotbal, merg pe mai multe planuri, inclusiv pe exerciţii de concentrare, care ajung la un moment dat să ajute sportivul să nu vadă nimic, decât să se concentreze pe ce are de făcut. Americanii numesc asta intrarea pe tunel: adică a fi în contact cu prezentul şi realitatea cât mai puternic".

sursa: romaniatv.net

Articole asemanatoare

Scrie un comentariu

trimite