Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

ANAF nu a recuperat prejudiciul din dosarul lui Dan Voiculescu! DNA începe urmărirea penală in rem

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a început urmărirea penală in rem, după ce ANAF nu a executat hotărârea magistraților, din 2014, de recuperare a prejudiciului estimat la 60 de milioane de euro din dosarul lui Dan Voiculescu, potrivit unor surse.

ANAF nu a recuperat prejudiciul din dosarul lui Dan Voiculescu! DNA începe urmărirea penală in rem
Comentează 0

Astfel, DNA a început urmărirea penală în rem în acest caz, după ce ANAF nu a recuperat nici până în ziua de azi prejudiciul din dosarul lui Dan Voiculescu, în urma hotărârii judecătorești dată în anul 2014.

Prejudiciul se ridică la 60 de milioane de euro, în dosarul ICA în care Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru spălare de bani.

Autoritatea Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) evalua bunurile confiscate în dosarul ICA, în octombrie anul trecut, respectiv fostul sediu Antena 3 şi terenuri şi clădiri Grivco, la 32,58 milioane euro, cu 7,13 milioane euro peste suma stabilită de evaluatori.

În august 2014 Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat definitiv, în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), pe Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare, pe Gheorghe Mencinicopschi, fost director ICA, la opt ani, pe Sorin Pantiş, fost ministru, la şapte ani de închisoare, şi pe Corneliu Popa, fost director al Agenţiei Domeniilor Statului, la opt ani de închisoare.

Instanţa a dispus şi confiscarea mai multor imobile apaţinând inculpaţilor, printre care sediile posturilor de televiziune Antena şi cel al grupului de firme Grivco, prejudiciul total fiind de circa 60 de milioane de euro.

Sursa realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite