Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Curg amenzile pentru necompletarea formularului digital de intrare în România

Pentru identificarea contacților unei persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 și pentru prevenirea expunerii persoanelor la COVID-19, cu cel mult 24 de ore înainte de intrarea pe teritoriul României (și maximum 24 după intrare) toate persoanele au obligația de a completa Formularul digital de intrare în România, care a fost introdus începând cu data de 20 decembrie 2021.

Curg amenzile pentru necompletarea formularului digital de intrare în România
Comentează 0

„Completarea formularului se realizează în format digital, cu cel mult 24 de ore înainte de intrarea pe teritoriul României, prin accesarea adresei web plf.gov.ro.

DSP Arad a emis până acum 1745 de amenzi, doar pentru județul Arad...până azi. Noi primim de la Politia de Frontieră un tabel în Excel cu Nume, Prenume, Adresă. Dacă ati traversat granița și a trecut mai mult de 24h și nu ați completat PLF-ul, se emite instant amenda, la fel ca și la rovinietă. La noi ajunge doar tabelul în baza căruia completăm două procese verbale. Acestea ajung la inspectorul responsabil, sunt semnate, introduse în plicuri pe care se tipăresc adresele, formularul de la poștă, etc... Amenda este 3000 de lei și se poate plăti în 15 zile, jumătate din minim, adică 1000 de lei. Dacă cineva a trecut zilnic și nu a completat acel formular, zilnic se va emite amenda. Aveți mare grijă, vă rugam”, spune directorul DSP Arad, Horea Timiș.


Scrie un comentariu

trimite